Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όχι στην απαξίωση ενημέρωσης και δημοσιογράφων των δημοτικών ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει τις διαδοχικές προσπάθειες του δημοτικού συμβούλου του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Άγιου, να απαξιώσει το ενημερωτικό πρόγραμμα των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης TV100, FM100 και να στοχοποιήσει δημοσιογράφους του σταθμού εκτοξεύοντας, για μιαν ακόμη φορά στη χθεσινή (24/4/2017) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ατεκμηρίωτες κατηγορίες για «κατευθυνόμενη ενημέρωση».

Η τακτική αυτή δεν ανταποκρίνεται στην αρχή της ανεξαρτησίας του δημοσιογραφικού έργου, που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο γενικά, υπερασπίζονται έμπρακτα όσον αφορά τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ.

Επιπλέον, οι επιθέσεις αυτές επιχειρούν να υποβιβάσουν το έργο των εν λόγω Μέσων, που εξασφαλίζει την πρόσβαση της τοπικής κοινωνίας στο δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης, σε αντικείμενο προσωπικής εμπάθειας.

Η διαδρομή που ακολουθεί κάθε κριτική προσέγγιση περνάει υποχρεωτικά από τον δρόμο της τεκμηρίωσης και της απόδειξης συγκεκριμένων γεγονότων. Ο δρόμος της αοριστίας και των γενικόλογων κατηγοριών οδηγεί μόνο στην αποδοκιμασία όσων τον ακολουθούν και μάλιστα αξιοποιώντας χωρίς ενδοιασμούς το δημόσιο βήμα τους.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και το έργο των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημοτικά ΜΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: