Βιογραφικό

Ο Νικηφόρος Γκόλτσιος είναι δημοσιογράφος, μέλος της  Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EUROPEAN FEDERATION OF JOURNALISTS). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Δημοσιογραφία & Επικοινωνία από το Α. Πανεπιστήμιο Κύπρου, απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ Πατρών με αντικείμενο ειδίκευσης τον Ελληνικό Πολιτισμό, καθώς και της Σχολής Δημοσιογραφίας του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε ανταποκριτής Ν.Πιερίας στο Περιφερειακό Ραδιοφωνικό Δίκτυο της ΕΡΤ 3 (2002-2008), στις εφημερίδες Μακεδονία – Θεσσαλονίκη (1998-2002), υπεύθυνος σύνταξης του δελτίου ειδήσεων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κατερίνης (1997 -2008) και της λαογραφικής περιοδικής έκδοσης «Το Αντάμωμα» (1993-2007).

Παράλληλα, εργάστηκε επί σειρά ετών στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο της Πιερίας, στο Γραφείο τύπου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (1996-2001), καθώς και άλλων τοπικών φορέων και συλλόγων. Το 2001 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας και την ΕΡΤ, για την πρώτη επίσημη καταγραφή των Εθελοντικών Οργανώσεων της Πιερίας.

Δημιουργός της wordpress (Ψηφιακή Τυπογραφία) ιστοσελίδας, με τίτλο: «ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» ως απόρροια παρακολούθησης του προγράμματος «internet services & tools», του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Α.Π.Θ., καθώς και ως  απόσπασμα εργασίας στο Α. Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Κατερίνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s