Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Μουσικός Γραμματισμός: Τυπικές και Άτυπες Μορφές Μουσικής Διδασκαλίας-Μάθησης»

27 – 29 Νοεμβρίου 2015
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
και με τη συνεργασία πέντε πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας: Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ., Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.!P1040573

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) ενημερώνει το ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό της πόλης, για τη δυνατότητα παρακολούθησης με ελεύθερη είσοδο σημαντικού μέρους του καλλιτεχνικού προγράμματος του 7ου Συνεδρίου της. Το Συνέδριο πραγματοποιείται από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία πέντε πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας, με θέμα «Μουσικός Γραμματισμός: Τυπικές και Άτυπες Μορφές Μουσικής Διδασκαλίας-Μάθησης».
♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫

Από το πλούσιο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου, σημαντικό μέρος θα είναι ανοιχτό στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης με απαραίτητη προϋπόθεση την παραλαβή προσκλήσεων από τη Γραμματεία του Συνεδρίου, 30’-40’ ώρα πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Ως εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο ορίστηκαν:
– Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Σαββάτου 28/11 από τις 21.00-23.00 που περιλαμβάνει την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» σε όπερα, από την ομάδα TETTIX, καθώς και τη συναυλία «Η ζωή μέσα» από φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πα. Μακ. και
– Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της λήξης του συνεδρίου, την Κυριακή 29/11, από τις 16.00 – 18.00 που περιλαμβάνει:
το φωνητικό σύνολο Θαμυριάδες, Διαδρατική παράσταση μουσικού θεάτρου «Ο Πέτρος και Ο Λύκος, Άκου να δεις!» από το σχήμα Μικρό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου, Παράσταση «Τον ήχο μου έδωσαν Ελληνικό» από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, Αφιέρωμα «100 χρόνια από την γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη» από το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου και για τέλος τον Λ. Γρηγορίου με τα Global Νταούλια του Κρουστόφωνου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, μετά από συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά τις δράσεις του σχετικά με τους Πρόσφυγες και τις λοιπές ευπαθείς ομάδες. Για το λόγο αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου στη Γραμματεία του Συνεδρίου θα πωλούνται στο κοινό αντικείμενα και βιβλία των εκδόσεων της ΕΕΜΕ έναντι συμβολικού ποσού. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον ΕΕΣ. Καλούμε τόσο τους συνέδρους, όσο και το ευρύτερο κοινό που θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις αυτές να στηρίξει κατά το δυνατό το σκοπό αυτό είτε μέσω αγορών είτε μέσω κατάθεσης στον ειδικό λογαριασμό: Eurobank 00260470220200022507.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: