Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικτυακή ημερίδα από την AHEPA HELLAS HJ-39 “Olympios Zeus” Katerini

υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS DISTRICT 25

 Σάββατο 13 Μαρτίου 2021,  Ώρα 19:00 

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η AHEPA HELLAS HJ-39 “Olympios Zeus” Katerini διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο θέμα «ΕΠΑΝΑ(ΣΥ)ΣΤΑΣΗ» το Σάββατο 13 Μαρτίου υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS DISTRICT 25.     Η εκδήλωση θα αρχίσει με εισαγωγικό  ( αντι Πανηγυρικού Λόγου) προλογικό κείμενο του Λεωνίδα Παπαδόπουλου Δρ Νομικής και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης (Φ.Α.Α.Θ.), ενώ εισηγήσεις θα κάνουν οι: 

• Θεόδωρος Ζαπουνίδης, Ιστορικός Φιλόλογος με θέμα «Ακολουθώντας τα βήματα των Φιλικών».

• Θάνος  Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) με θέμα «Οι αποφάσεις των τριών πρώτων Εθνοσυνελεύσεων»

• Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστόνη με θέμα «Η Επανάσταση του 21 και η δημιουργία σύγχρονου Ελληνικού Κράτους» 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με προβολή video της Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία θα ερμηνεύσει τον «Θούριο».  

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πάνος Ταρενίδης, Πρόεδρος Τμήματος AHEPA HELLAS HJ-39 “Olympios Zeus” Katerini με τη συμμετοχή των Ιωάννη Γρίβα, Γραμματέα, Γεωργίου Παπαστεργίου και Γεωργίου Παπαστεργίου μελών του ιδίου τμήματος.


Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τη συζήτηση στη σελίδα της AHEPA HELLAS στο Facebook: http://www.facebook.com/ahepa.hellas

 καθώς και μέσω zoom 

https://zoom.us/webinar/register/WN_03z3WGsLSW6lrAL8MA-LGw

Περισσότερες πληροφορίες: Δρ. Παναγιώτης Ταρενίδης, Πρόεδρος του AHEPA HELLAS HJ-39 Katerini “Olympios Zeus” – e:  ptarenidis@yahoo.gr, t: 6944305346. 

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της AHEPA HELLAS:  

Η ΑΧΕΠΑ είναι μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες, και ανεξάρτητες οργανώσεις, αφοσιωμένη στην ανάδειξη και προαγωγή των ελληνικών θέσεων και ζητημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με περισσότερα από 40.000 μέλη στην ευρύτερη οικογένειά της, η AΧΕΠΑ έχει συνεισφέρει με τη συγκέντρωση πολυάριθμων δωρεών στην υποστήριξη της ιατρικής έρευνας, στην αρωγή – βοήθεια για εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό, καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός αποτελούν ισχυρούς άξονες δράσης της ΑΧΕΠΑ. Η ανακούφιση πληγέντων από φυσικές καταστροφές, η συγκέντρωση χρημάτων για την εξάλειψη απειλητικών για τη ζωή ασθενειών, και οι σημαντικές οικονομικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, έχουν φέρει την ΑΧΕΠΑ στην πρώτη γραμμή των δράσεων υπέρ της κοινωνίας. 

Μέσω των προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει, η ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να συσπειρώνει τις Ελληνικές Κοινότητες όπου γης και να αποτελεί ένα συνεκτικό παράγοντα της ομογένειας. 

Η Ελλάδα ανήκει στη Διοικητική Περιφέρεια 25, στη ζώνη 10 της Ευρώπης. 

Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 40 παραρτήματα με περισσότερα από 1.100 μέλη. 

https://ahepahellas.org

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: