Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ «Γνωρίζω την Κατερίνη, μαθαίνω την Πιερία»

Βρίσκεται στην καλύτερη αστική περιοχή της πόλης: τα Ευαγγελικά. Με  πλούσιο εκπαιδευτικό,  ιεραποστολικό, έργο, αγαθοεργίες κλπ.

«Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία έχει τις πνευματικές τις ρίζες στην Αποστολική Εκκλησία  που ίδρυσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και ιστορικά στην Ευαγγελική Αναμόρφωση του 16ου Αιώνα.

Η πρώτη Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία ιδρύθηκε το 1858 στην Αθήνα. Από τότε πολλές άλλες Ευαγγελικές   Εκκλησίες δημιουργήθηκαν σε διάφορες πόλεις και χωριά της πατρίδας μας που αυξήθηκαν μετά τον ερχομό   των Ελλήνων Ευαγγελικών προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Η Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης ιδρύθηκε το 1923 μετά την ανταλλαγή πληθυσμών, από Έλληνες Ευαγγελικούς   οι οποίοι προέρχονταν από Ευαγγελικές Εκκλησίες του Πόντου…»

https://eeek.gec.gr/eeekchurch.html

Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου

28 Ιανουαρίου τιμάται η Μνήμη τοῦ Ὁσίου καί Θεοφόρου Πατρός ἡμῶν¨ Ἐφραίμ τοῦ Σύρου. Οι  ΕΛ.Π.ΠΙ. στις δραστηριότητες τους  κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνουν στις τουριστικές τους διαδρομές και το μοναστήρι που  που βρίσκεται στην ασφαλή ποδηλατική διαδρομή ΕΛ-3 . Η απόσταση είναι 15 χλμ  ΑΠΟ Κατερίνη και γίνεται μέσα από χαμηλής κυκλοφορίας δρόμους , που περιλαμβάνουν χαλικόδρομο, χωματόδρομο και διάσχιση ποταμού (Μαυρονέρι-Αίσονα) . Ιδανικά ποδήλατα  MTB /TREKKING . Φέτος σύμφωνα με ανακοίνωση της μονής, η τελετή της Ιεράς Ακολουθίας θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών»  λόγω της υπάρχουσας κατάστασης.  

Υδραγωγείο

Η  καλοκαιρία-κακοκαιρία  εναλλάσσεται  αλλά η μεταφορά και οι βόλτες μας συνεχίζονται. με το αγαπημένο μας όχημα συνεχίζονται .   Το Υδραγωγείο , υδατόπυργος ή Αρτεσιανό κατασκευάστηκε το 1954 . Βρίσκεται στην διασταύρωση της οδού Εθνικής Αντίστασης με την προέκτασή της στις οδούς :Σβορώνου, Παύλου Μελά και Μιαούλη , δίπλα ακριβώς από την περιοχή των Ευαγγελικών …ή  Πλατεία Αιμίλιου Ξανθόπουλου (προς τιμήν του πρώην δημάρχου Κατερίνης ,που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς το 1943). Κατασκευάστηκε κυρίως για αρδευτικούς λόγους.

Σήμερα αποτελεί «μνημείο μηχανικής»  και συνδέεται άμεσα με την ιστορική εξέλιξη της Κατερίνης. Το ύψος και ο «κλασικός» του σχεδιασμός το έκαναν να ξεχωρίζει από μακριά , τα παλιότερα κυρίως χρόνια. Ανακαινίστηκε  πρόσφατα και αποτελεί κόσμημα για την περιοχή .

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ

ΕΛ.Π.ΠΙ./ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ/ΞΕΝΑΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ MIAS MBLMTB LEADER 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: