Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ποδηλατώντας με ασφάλεια περισσότερο από 25 χρόνια …

Μετά από παράκληση πολλών φίλων, την περασμένη Κυριακή 25/10 εκτός από την καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα των +100χλμ ,  (πάντα και ΜΟΝΟ  με ποδήλατα ) διοργανώσαμε και μία  πρωτότυπη  ποδηλατική  βόλτα  γνωριμίας ,  στους   ποδηλατόδρομους της Κατερίνης , Οι ποδηλατοβόλτες των ΕΛ.Π.ΠΙ . έχουν πάντα  σαν σκοπό την αναψυχή και την διασκέδαση  , εκπαιδεύοντας παράλληλα τον απλό καθημερινό ποδηλάτη με στόχο πάντα την ΑΣΦΑΛΗ μετακίνηση με το αγαπημένο ποδήλατο.Είναι  γνωστό πως τα τελευταία χρόνια  οι ΕΛ.Π.ΠΙ. πραγματοποιούν  τουριστικές ποδηλατικές διαδρομές  άνω των 50χλμ. με απόλυτη οργάνωση και  ασφάλεια .Φυσικά .τηρώντας και εφαρμόζοντας  ευλαβικά τον ΚΟΚ  και τις συστάσεις της Τροχαίας & της Αστυνομίας. Την  περασμένη Κυριακή  η καθιερωμένη διαδρομή  ήταν από Κατερίνη για Λιβάδι  συνολικής απόστασης με επιστροφή 116 χλμ. που πραγματοποιήθηκε και αυτή κανονικά …΄΄

…Πάει καιρός όμως που πολλοί φίλοι μας ζητούσαν μια μικρότερη ποδηλατοβόλτα  και για αρχάριους ποδηλάτες. Περάσανε πολλά χρόνια όταν ξεκινήσαμε και αναδείξαμε τις  ασφαλείς  αλλά και τις επικίνδυνες  ποδηλατικές διαδρομές  στην πόλη. Πραγματικά  ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν ,μετά το 2000 είδαμε  να κατασκευάζονται οι πρώτοι ποδηλατόδρομοι  και το πάρκο κυκλοφοριακής  αγωγής .Δυστυχώς  μέχρι σήμερα ο μόνος  ολοκληρωμένος  ποδηλατόδρομος  είναι εκτός πόλης , από Παραλία μέχρι Κατερινόσκαλα .Φυσικά  και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής  ολοκληρώθηκε αλλά έμενε κλειστό για τον κόσμο (ανοίγει  μόμο για σχολεία).  Εκτός από το 2010-11 που το ανοίγαμε κάποιες Κυριακές  για ΟΛΟΥΣ τους  πολίτες  με δική μας  ευθύνη . αλλά απαγορεύθηκε  και αυτό.

Μη θέλοντας  λοιπόν  να στεναχωρήσουμε τους φίλους ποδηλάτες, που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από την μία αλλά  και για να μην επιβαρύνουμε τους αυτοκινητιστές, που κινούνται για δουλειές στην πόλη και πιθανόν να τους εκνευρίζαμε , κυρίως  όμως για την ασφάλεια των ποδηλατών,  αποφασίσαμε  να κινηθούμε στους ποδηλατόδρομους που δεν τελείωσαν ποτέ! Τους ενώσαμε και με τις  περιφερειακές-περιμετρικές οδούς και πραγματοποιήσαμε μια ασφαλή αλλά περιπετειώδη ποδηλατοβόλτα περισσότερο από 10χλμ εντός και εκτός πόλης. Φυσικά πάντα  συμφώνα με τα πρότυπα  αντι-covid 19 .Κρατάμε αποστάσεις, η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν αθλούμαστε  αλλά το κράνος ΕΙΝΑΙ !

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ MIAS MBL2-MTB LEADER

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: