Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗN PELLATV

Η εκστρατεία και η κατάκτηση των χωρών Ανατολής, από τον Βασιλέα – εκπολιτιστή Μέγα Αλέξανδρο, ήταν από τα μεγάλα και σπουδαία ιστορικά γεγονότα για τους λαούς αυτούς. Μέχρι και σήμερα τον θαυμάζουν και τον λατρεύουν ως ελευθερωτή, ως Μέγα Βασιλέα και τον ταυτίζουν με τους Θεούς τους. Κατά την παραμονή του στις χώρες αυτές, σεβάστηκε τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τον τρόπο της ζωής, τις θεότητές τους. Η ελληνική γλώσσα επίσης , την οποία διέδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, μιλιόταν επί πολλούς αιώνες, αρχικά ως μητρική και στη συνέχεια ως δεύτερη. Παραμένει μέχρι και σήμερα αδιαμφισβήτητα η πιο ηρωική μορφή που πέρασε από τους λαούς της Ανατολής.

Την Τετάρτη 8-7-2020 και ώρα 15.00′ και σε επανάληψη την Πέμπτη 9-7-2020 ώρα 19.00′, στην εκπομπή «Μια φωτογραφία μια ιστορία» της Pella tv, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του εκπαιδευτικού Στ. Ιωαννίδη, που πραγματοποιήθηκε πέρσι με μέριμνα της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και είχε τίτλο «Αναζητώντας τα ίχνη του Μ. Αλεξάνδρου«, θα έχουν οι τηλεθεατές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επιρροή που άσκησε ο  Μακεδόνας Μέγας Στρατηλάτης στους λαούς που κατέκτησε. 

Ο καλεσμένος, πέραν του ότι είναι ένας σύγχρονος περιηγητής, είναι και εξαίρετος φωτογράφος, που δεν παρουσιάζει ψυχρά και μόνο φωτογραφίες τοπίων, αντικειμένων και προσώπων που αντίκρισε, αλλά με τη διερευνητική του ικανότητα και τη διεισδυτική του ματιά προχωρά παραπέρα, αναζητώντας πίσω από τις φωτογραφίες, την ιστορία, την παράδοση, το θρύλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: