Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη εγγραφών για τα εργαστήρια ενηλίκων στο Τελλόγλειο

Αρχίζουν οι εγγραφές για τα εργαστήρια ενηλίκων που διοργανώνει κάθε χρόνο το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των εργαστηρίων.

1. Εργαστήριο Ελεύθερου Σχεδίου

Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζονται βασικές γνώσεις ελεύθερου σχεδίου, με στόχο την εξοικείωση με τα υλικά, τις σκιές, τους βασικούς τρόπους μετρήσεων, τους όγκους και την εικαστική έκφραση. Σταδιακά, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις βασικές αρχές του χρώματος, γνωρίζοντας τεχνικές και μυστικά.

Μέρα & Ώρα: Κυριακή 16:00–18.00 | Κόστος: 100€ | Έναρξη 23 Φεβρουαρίου

Διάρκεια Εργαστηρίου: Φεβρουάριος 2020 – Ιούνιος 2020

2. Μαθήματα ιστορίας της Τέχνης που διατρέχουν τον 19ο & τον 20ο αιώνα

Τα μαθήματα ιστορίας της Τέχνης, αποτελούνται από δύο ξεχωριστούς κύκλους. Τα δίωρα αυτά μαθήματα με τη μορφή διαλέξεων με ανοιχτή συζήτηση, απευθύνονται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν λίγο καλύτερα την τέχνη και την παραγωγή της κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ου αιώνα. Ο κάθε κύκλος αποτελείται από δώδεκα μαθήματα κατά τη διάρκεια των οποίων θα παραχωρείται το εποπτικό υλικό στους συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή. Ενδεικτικά γίνεται αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση της περιόδου  και ολοκληρώνεται με την γνωριμία με τους ανεξάρτητους δημιουργούς της κάθε περιόδου που μελετάτε ανεξάρτητα, καθώς και με την παρουσίαση ενός μικρού project.

Μέρα & Ώρα: Τετάρτη 18:30–20.30 | Κόστος: 100€ | Έναρξη 19 Φεβρουαρίου

Era Moderna: Η πορεία της τέχνης στον 20ο αιώνα

Μέρα & Ώρα: Σάββατο 13.30-15.30 | Κόστος: 100€ | Έναρξη 22 Φεβρουαρίου

Era Moderna: Η πορεία της τέχνης στον 19ο αιώνα

Διάρκεια Μαθημάτων: Φεβρουάριος 2020 – Ιούνιος 2020

3. Όταν το συναίσθημα, γίνεται εικόνα: Τα μυστικά πίσω από την αυτοφωτογράφιση

«Σε μια φωτογραφία υπάρχουν όλες οι εικόνες και έχεις δει, όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει, η μουσική που έχεις ακούσει και όλα τα πρόσωπα που έχεις αγαπήσει» Ansel Adams.

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ γιατί βγάζουμε φωτογραφίες; Γιατί μας έλκει περισσότερο ένα ιδιαίτερο είδος φωτογραφίας από ότι ένα άλλο; Γιατί κρατάμε για καιρό κάποιες φωτογραφίες ενώ άλλες όχι; Πώς έπεσε στην αντίληψή μας η συγκεκριμένη εικόνα και πως νιώθουμε κοιτάζοντας ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο; Γιατί βγάζουμε, κρατάμε συλλέγουμε, βλέπουμε κάποιες φωτογραφίες; Η φωτογραφία στην σύγχρονη ζωή, εκτός από το να αποτελεί ένα είδος τέχνης, μια καταγραφή αναμνήσεων, ένα εργαλείο που μας δίνει πληροφορίες (φωτορεπορτάζ), μπορεί να αποτελέσει κι ένα τρόπο για να εκφράσει κανείς τα συναισθήματά του, σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες όπου η φωτογραφία και η γραφή εμπλέκονται ως ένα τρόπος έκφρασης ιδιαίτερων βιωμάτων για να αφηγηθούν την ιστορία της ζωής μας. Κάθε ιστορία που αφηγούμαστε είναι χωρίς τέλος, και ο καθένας από εμάς είναι σε συνεχή κίνηση μέσα στην ίδια του την ιστορία.

Μέρα & Ώρα: Σάββατο 11.30-13.30 | Κόστος: 100€ | Έναρξη 7 Μαρτίου

Διάρκεια Εργαστηρίου: Μάρτιος 2020 – Ιούνιος 2020

Εκπτωτική πολιτική

Ισχύει έκπτωση 10% για: ανέργους, αδέρφια, εργαζόμενους του Α.Π.Θ., όσους επιλέξουν να εγγραφούν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια του ίδιου κύκλου, καθώς και σε όσους έρθουν με φίλο/η τους στο ίδιο εργαστήριο, του ίδιου κύκλου. 

Πληροφορίες, εγγραφές & κρατήσεις θέσεων: στο 2310-991614, education@teloglion.gr – τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τελλογλείου (καθημερινά 09.00–14.00) & στο 2310-247111, info@teloglion.gr – υποδοχή του Ιδρύματος (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9.00-14.00, Τετάρτη 9.00-14.00 & 17.00-21.00, Σαββατοκύριακο 10.00-18.00).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: