Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Γεύσεις που ενώνουν τους λαούς» από τις μαθητικές κοινότητες στις Γωνιές των Χριστουγέννων!

Αποδεικνύοντας ότι «Οι γεύσεις ενώνουν τους λαούς», τη διατροφική τους κουλτούρα μέσω της προετοιμασίας και προσφοράς σε κατοίκους και επισκέπτες εδεσμάτων από την κουζίνα καταγωγής τους, παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι στον πεζόδρομο, οι πολυπολιτισμικές μαθητικές κοινότητες των σχολείων της Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γωνιές των Χριστουγέννων».

Τη δράση συντόνισε η προϊσταμένη του γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας & μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης Μυράντα Παππά, η οποία σημείωσε ότι «οι μαθητές και οι σπουδαστές οι οποίοι με περίσσιο κέφι μας προσέφεραν γλυκίσματα και εδέσματα από τις κουζίνες των τόπων καταγωγής τους, καταδεικνύουν ότι οι διαφορετικές κουλτούρες έχουν πολλά κοινά σημεία».

Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά από σχήματα των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στη δράση. Ειδικότερα συμμετείχαν τα Γυμνάσια: 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, το Γυμνάσιο Περίστασης, το 1ο και το 2ο ΕΠΑ.Λ., το Δημόσιο Ι.Ε.Κ., το Ιδιωτικό Σχολείο «Πλάτων» και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: