Μετάβαση στο περιεχόμενο

2500+ Ιστορίας πάνω σε μια συλλογή οκτώ μεταλλίων

Βασισμένος στις ελληνικές ρίζες του Μαραθωνίου, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να απεικονίσει την ιστορία του αγωνίσματος πάνω στα μετάλλια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της 8ετίας 2019-2026.

 Ξεκινώντας από το 2019, πάνω στη μία πλευρά του νέου μεταλλίου του ΑΜΑ, εθελοντικά σχεδιασμένου από το KIZI Design Studio, θα αποτυπώνεται ετησίως και από ένα κρίσιμο ορόσημο της ιστορίας του Μαραθωνίου με τη συμβολή δημοφιλών Ελλήνων και ξένων εικαστικών, οι οποίοι αφιλοκερδώς θα αποδώσουν τις εν λόγω ιστορικές φάσεις.

Έτσι, το 2019, η «Μάχη του Μαραθώνα 490π.Χ.» πρωταγωνιστεί πάνω στο μετάλλιο του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας με το μοναδικό ύφος του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού. Στη συνέχεια, ο «Θρυλικός Ημεροδρόμος», η «Γέννηση του Μαραθωνίου 1896» και σημαντικές στιγμές του αθλήματος μέχρι σήμερα θα σχεδιασθούν από εξίσου καταξιωμένους δημιουργούς, όπως ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο Κώστας Βαρώτσος και άλλοι.

Μεταξύ άλλων, κάθε χρόνο της οκταετίας, θα χαράσσεται πάνω στα μετάλλια διαδοχικά και ένα από τα οκτώ γράμματα της λέξης «MARATHON», ολοκληρώνοντας έτσι το 2026, με την επέτειο των 130 χρόνων Μαραθωνίου, μία μοναδική συλλογή για τους κατόχους των μεταλλίων και συλλέκτες διεθνώς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: