Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρουσίαση βιβλίου: «Τα άπαξ και τα αεί» του Γιώργου Καπετάνου // 30 Οκτωβρίου

«Τα άπαξ και τα αεί» είναι ένα έργο που συγκεντρώνει σύντομα editorials με σκέψεις και συναισθήματα για την Ιατρική, την ψυχοσωματική υγεία, την κρίση, την ποιότητα ζωής, τα ταξίδια και κυρίως τις μνήμες. Είναι ευκολοδιάβαστα και ανάλαφρα κείμενα που εναρμονίζονται πλήρως με το πνεύμα του περιοδικού εκλαϊκευμένης ιατρικής γενικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Με Υγεία», της κυριακάτικης εφημερίδας «Μακεδονία», στο οποίο δημοσιεύτηκαν. Κάποια από αυτά καθώς και κάποια άλλα σημειώματα και παρεμβάσεις στον Τύπο, ομαδοποιήθηκαν και παρουσιάζονται στο παρόν βιβλίο.

Η έκδοση αποτελεί τόλμημα, καθώς δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό βιβλίο με εξειδικευμένη γνώση και τεκμηρίωση, ούτε όμως και για ένα λογοτεχνικό πόνημα που χρειάζεται έμπνευση. Αντιθέτως, εκπληρώνει την επιθυμία του συγγραφέα να παραδώσει ένα έργο με βαθιά εξομολογητικό τόνο και ύφος για κάποιες σκέψεις (αεί) ή γεγονότα (άπαξ). Όπως λέει ο συγγραφεύς «έστω και ένας αναγνώστης αν συγκινηθεί, θυμηθεί ή μάθει κάτι, άξιζε τον κόπο».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, η κα Καλλιόπη Τζημαγιώργη-Χαραλαμπίδου Αρχαιολόγος, ο κ. Αντώνης Παπαγιάννης Ιατρός-Πνευμονολόγος, Συγγραφέας και ο κ. Γεώργιος Καπετάνος, Ομότιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ. 

«Κρατείστε όλες τις πτυχές της ζωής σας με προοπτική, ανοικτές...

Αναπτύξτε καλές σχέσεις με τον εαυτό σας. Μιλάτε μαζί του και με τον Θεό. Θα ξεπεραστούν πολλά έτσι…

Η Αγάπη είναι η μόνη προσφορά που γυρίζει στον προσφέροντα πολλαπλάσια. Ίσως η σοβαρότερη επένδυση…».

(Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: