Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ… στο ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ » με ποδήλατα ΠΑΝΤΑ!

Ετσι την  περασμένη Κυριακή 6/10  ακόμη μια όμορφη προτεινόμενη  ποδηλατική (ή μοτοσυκλετιστική)  διαδρομή 100χλμ(με επιστροφή) από Κατερίνη μέχρι το ιστορικό Λιβάδι ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού προς Ελασσόνα .Μεγάλη είναι η ιστορία του χωριού με ανδραγαθήματα και τοπικούς ήρωες όπως ο Γεωργάκης Ολύμπιος  .Αξίζει   να επισκεφτείτε το τοπικό «μουσείο»  και να μάθετε την ιστορική διαδρομή .

 …Πάντα με το βλέμμα στην ασφαλή οδήγηση , με σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον , αναδεικνύουν την ανεκλάλητη ομορφιά των Πιερίων και του Ολύμπου όλο το χρόνο. Με ήλιο, βροχή ακόμη και χιόνι. Οι ομορφιές της Πιερίας μας είναι ατελείωτες και ο ποδηλατικός τουρισμός συνεχίζεται ΟΛΟ το χρόνο στην Πιερία από τους ΕΛ.Π.ΠΙ πολλά χρόνια τώρα.Ο μέσος όρος χιλιομέτρων για κάθε  ελεύθερο ποδηλάτη είναι 5,000χλμ το χρόνο με κάθε είδους ποδήλατο . Ο χρόνος , εάν και είναι πάντα δυσεύρετος, σταματά στις ποδηλατικές εξορμήσεις. Δεν μετρά τόσο το πότε αλλά το πώς ,  θα φτάσει με ασφάλεια όλη η παρέα-ομάδα στον προορισμό .  Ψάχνουν  τις καλύτερες ,με θέα ποδηλατικές και ασφαλείς  διαδρομές και ας φαίνονται πιο μακρινές… είπαμε  μετράει το ασφαλές ταξίδι και όχι ο τελικός προορισμός, για’υτό και σπάνια θα συναντήσετε την  ομάδα να περιφέρεται άσκοπα ενοχλώντας τους οδηγούς.

Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ σύλλογος , συνεργάζονται και υποστηρίζουν  κάθε ομάδα, σύλλογο ,σχολείο που θα τους το ζητήσει . Δεν επιδοτούνται από κανέναν:  ΔΗΜΟ,  ΜΚΟ.ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ή άλλο πρόγραμμα… η «βιώσιμη κινητικότητα» δεν σταματά ποτέ και είναι καθημερινός τρόπος ζωής .Θεωρητικά ο κάθε υγιής ενήλικος με σχετικά καλή φυσική κατάσταση (που φτιάχνεται) και με  ένα σχετικά καλό ποδήλατο μπορεί να ακολουθήσει , οργανωμένα ή να ξεκινήσει τα δικά του ποδηλατικά ταξίδια ,αν και στην Ελλάδα ποδηλασία + τουρισμός  είναι άγνωστος  ακόμα  σαν όρος !  Καλές και ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές και καλό  ποδηλατικό χειμώνα να έχουμε .

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ           ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΛ.Π.ΠΙ.        MIAS MTB LEADER     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: