Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιορτάσαμε τη Γιορτή Πουλιών στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης

Με πολύ παιχνίδι γιορτάστηκε η Γιορτή Πουλιών στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Οι μικροί φίλοι που βρέθηκαν μαζί εκεί από την Πιερία, αλλά και από περιοχές της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης παρατήρησαν τα πουλιά του υγροτόπου με κιάλια και τηλεσκόπια, κατασκεύασαν πουλιά και κουκουβάγιες από ανακυκλώσιμα υλικά, έκαναν facepainting και κατασκευές με φλαμίνγκο.

Το ενδιαφέρον όλων έκλεψε ο εντυπωσιακός ψαραετός που πετούσε πάνω από το παρατηρητήριο κρατώντας τη λεία του –ένα ψάρι-, αλλά και ο καλαμόκιρκος που απελευθέρωσε η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, μετά την περίθαλψή του στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

Συνολικά παρατηρήθηκαν 21 είδη πουλιών, μεταξύ των οποίων βραχοκιρκίνεζα, κιρκίρια, βαλτόπαπιες, πρασινοσκέληδες, αετομάχοι, αργυροπελεκάνοι αλλά και διάφορα είδη ερωδιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού (ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Προβατίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Πασχάλης Παπαδόπουλος), η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Αθηνά Παναγιώτου, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του Φορέα, Θεμιστοκλής Κουιμτζής.

Εκδηλώσεις για τη Γιορτή Πουλιών πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη σε περισσότερες από 100 χώρες, με το συντονισμό του Birdlife International. Για την Ελλάδα το συντονισμό έχει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών.

Η εκδήλωση στη Νέα Αγαθούπολη διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και για τη συμμετοχή του τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Φώτο 1: (Από δεξιά) Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης, Πασχάλης Παπαδόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Θεμιστοκλής Κουιμτζής, η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Αθηνά Παναγιώτου, ο αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Λάζαρος Προβατίδης, ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης, Αντώνης Μπούμπουρας.

Φώτο 2: Απελευθέρωση καλαμόκιρκου από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Φώτο 3: Χειροτεχνίες με φλαμίνγκο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: