Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Κέλυ Ιωάννου (Διευθύντρια CSIi), o Παρφές και ο σχολικός εκφοβισμός στο Ζάππειο!

Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση
H κλινική εγκληματολόγος και ψυχολόγος Κέλυ Ιωάννου, Διευθύντρια του CSI Institute (Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας), συναντά τον Παρφέ και την πνευματική του μητέρα, συγγραφέα Σοφιάννα Παϊδούση, στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.


Αιτία και αφορμή της λογοτεχνικής και «δια ζώσης» συνάντησης, αποτέλεσε η συνεργασία και η συνδρομή του Ινστιτούτου, διαμέσου και του «φύλακα άγγελου», Στρατηγού Μανώλη Σφακιανάκη, στην παραμυθοιστορία της συγγραφέα και στον αέναο αγώνα κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.


Η Κέλυ Ιωάννου, υπό το… άγρυπνο βλέμμα του Παρφέ -σε μια αποκλειστική και γεμάτη εκπλήξεις, ειδήσεις και επιστημονικές αλήθειες συνέντευξη-, στηλιτεύει το πολυπαραγοντικό φαινόμενο του bullying, σκιαγραφεί τον αντιπροσωπευτικό τύπο του «Παρφέ» στο ελληνικό σχολείο, προτείνει τρόπους ορθής διαχείρισης στο σχολείο και στο σπίτι, («Μόνο ό,τι επικοινωνείται, μπορεί να λυθεί») κι επισημαίνει, με εύσχημο τρόπο, τους κινδύνους από την έλλειψη μέτρου στην αποτίμηση της ψυχικής υγείας των παιδιών.
Επιπρόσθετα, η ίδια σταχυολογεί χαρακτηριστικά στοιχεία της εμβληματικής προσωπικότητας του «ενεργού ακροατή» Στρατηγού Μανώλη Σφακιανάκη, («Χωρίς ν’ απορρίπτει κανέναν, κατάφερε να είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλους») κι αποκαλύπτει την αγάπη του τελευταίου για τα παραμύθια και τις ιστορίες.


Παράλληλα, η Κέλυ Ιωάννου εκτιμά την εξέλιξη του φαινομένου του εκφοβισμού στο μέλλον («Σε καθετί νέο, έχουμε κι ένα φαινόμενο που γίνεται πιο πολύπλοκο κι εξελίσσεται») και δίνει ένα διαφορετικό και πιο… μυστηριώδες τέλος στην ιστορία του Παρφέ, της Σοφιάννας Παϊδούση, με αντιστροφή ρόλων θύτη-θύματος, που είναι σύνηθες στην πραγματικότητα («Τα παιδιά, όταν σοκάρονται, βιώνουν κι αποτυπώνουν το μήνυμα καλύτερα»).


Last, but not least, η Διευθύντρια του Iνστιτούτου, αναλύει, για πρώτη φορά on camera, το φιλόδοξο αnti-bullying project, που φιλοδοξεί ν΄αποτελέσει, μέσω της αντίστροφης ψυχολογίας και των «πρεσβευτών-μαθητών» σε κάθε σχολική τάξη, το αντίδοτο στο φαινόμενο, γεγονός που χρειάζεται τη στήριξη όλων, μικρών και μεγάλων, για τη θετική αντιμετώπισή του.


Άλλωστε, ο Παρφές έχει αρχίσει να χαμογελάει περισσότερο, ενώ μετά τις ευχές, τη θετική ενίσχυση και την παρότρυνση της ψυχολόγου για το πέρασμά του στο Θέατρο και… στην Έβδομη Τέχνη, είναι σίγουρο ότι δε θα μπορεί εύκολα να κλείσει μάτι τα βράδια, μέχρι τουλάχιστον αυτό να πραγματοποιηθεί!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: