Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στο 5o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

 Η προαγωγή και η αγωγή της υγείας συνιστούν θέματα ιδιαίτερης σημασίας. Η φροντίδα του εαυτού ως στάση ζωής αποτελεί σήμερα τη βασική φιλοσοφία της αγωγής υγείας. Η ικανότητα του παιδιού να φροντίζει συνολικά τον εαυτό του δεν είναι κάτι που μαθαίνεται άμεσα, αλλά κάτι που κατακτά το παιδί σταδιακά, μέσα από διαδικασίες που διευκολύνουν την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.DSCN0889

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος που εφαρμόζει το σχολείο μας, μας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου με τον Οδοντίατρο κ. Κατσάρα Δημήτριο και την νοσηλεύτρια του Οδοντιατρικού. Το πρόγραμμα εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για την προαγωγή αγωγής υγείας στο σχολείο. Επιδίωξη του προτεινόμενου προγράμματος είναι η ανάπτυξη μέσα από τα μαθήματα και μέσα από τη διαθεματική προσέγγιση.

Σκοπός του προγράμματος οι μαθητές να αποκτήσουν εμπειρία και γνώση στα κύρια θέματα που σχετίζονται με την υγεία, τη στοματική υγιεινή (στοματική κοιλότητα, δόντια, τι πρέπει να τρώνε για να έχουν γερά δόντια, ποιες τροφές καταστρέφουν τα δόντια, κ.ά.).

Να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της ατομικής υγιεινής και να καταλάβουν ότι η υγεία του καθενός αποτελεί πρωτίστως προσωπική ευθύνη. Τήρηση των κανόνων ατομικής καθαριότητας και στοματικής υγιεινής, τακτικός έλεγχος των δοντιών από τον οδοντίατρο και φθορίωση δοντιών.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης με θεωρία και παρουσίαση βίντεο μέσα από βιωματική μάθηση και εφαρμογή. Αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα σχετικά με την στοματική υγιεινή και εξετάστηκαν προληπτικά οι μαθητές, καταλήγοντας ότι η στοματική υγεία είναι πολύτιμη στη ζωή μας.

Το σχολείο και ο δ/ντής Βασίλης Τσακιρίδης ευχαριστούν το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και το Οδοντιατρικό Τμήμα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

 Δελτίο τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: