Μετάβαση στο περιεχόμενο

«ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ» – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ: Εκδήλωση με εισηγητή τον διεθνούς φήμης Ολλανδό παλαιοντολόγο Dick Mol

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» σας προσκαλεί  την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 19:30 σε ανοικτή ημερίδα την οποία διοργανώνουμε,  όπου   ομιλητής είναι ο διεθνούς φήμης Ολλανδός παλαιοντολόγος Dick Mol και η κα Ευαγγελία Τσουκαλά μαζί με την επιστημονική της ομάδα.

Ανοικτή Εκδήλωση για τα Μαμούθ με αφορμή την «Διεθνής Ημέρα Μουσείων» και Ομιλητή τον παγκοσμίου φήμης Παλαιοντολόγο  Dick Mol.

Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η  Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας Α.Π.Θ. Ευαγγελία Τσουκαλά.Αφίσα για τις 17-05-2019_page-0001

Ο  κος Dick Mol στην εισήγηση του θα αναφερθεί γενικότερα στην δημιουργία των Μουσείων Παλαιοντολογίας, στις θετικές επιδράσεις τους στις τοπικές κοινωνίες, στις μαθητικές κοινότητες και στην συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη του κάθε τόπου.

Ο κος Dick Mol είναι παλαιοντολόγος και ειδικός στην δημιουργία παλαιοντολογικών Μουσείων. Στο παρελθόν συμμετείχε στην δημιουργία πολλών Παλαιοντολογικών Μουσείων τόσο εντός της Ευρώπης όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς επίσης και στην Ασία. Στην Ελλάδα έχει προσφέρει εθελοντικά όλη την γνώση του για την ίδρυση τριών Μουσείων στην Μηλιά των Γρεβενών, στο Κιλκίς και στην Σιάτιστα καθώς επίσης και στο Μουσείο του Μαμούθ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Αποδέχθηκε προ δύο μηνών την πρόσκληση του Ομίλου μας και συμμετέχει αφιλοκερδώς συμβάλλοντας και ο ίδιος στην προσπάθεια που κάνει ο Όμιλος μας αλλά και οι κάτοικοι της Νεοκαισάρειας για την δημιουργία του Εκθεσιακού χώρου για την φιλοξενία των ευρημάτων του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας.

Η συμβολή του είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι εκτός της εξειδίκευσης του στην παλαιοντολογία γενικότερα, εξειδικεύεται ποιο συγκεκριμένα στα προβοσκιδωτά.

Με το πέρας της ημερίδας (21:30) θα ακολουθήσει γεύμα στον αύλειο χώρο του Εκθετηρίου στην κεντρική πλατεία της Νεοκαισάρειας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε τυχόν διευκρίνιση ή απορία. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο του προέδρου του Ομίλου Σάββα Τσεντίδη 6948801975 και του Γραμματέα Γεώργιου Σιδηρόπουλου 6944385717.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: