Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Σαν χθες ήταν αλλά περάσανε περισσότερο από  25 χρόνια ,όταν ξεκινήσαμε τις ποδηλατοβόλτες για ψυχαγωγία, χαλάρωση, γυμναστική. Η παρέα έχει αλλάξει πολλές φορές από τότε. Πάντα ποικιλόμορφη και πλουραλιστική με κάθε τρόπο: ηλικίες, είδος ποδηλάτων κοινωνικοπολιτική θέση, οικονομική κατάσταση αλλά πάντα συν-αγωνιστική , με ανιδιοτέλεια και  ευγενή άμιλλα.

Με κύριο στόχο την ασφαλή μετακίνηση με το αγαπημένο όχημα το ποδήλατο, καταφέραμε περισσότερο από 25 χρόνια  να  ΜΗΝ έχουμε εμπλακεί ΠΟΤΕ άμεσα ή έμμεσα σε δυστύχημα /ατύχημα ! Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ /εθελοντές ,έχουμε υποστηρίξει δεκάδες εκδηλώσεις ΟΣΩΝ  συλλόγων μας το ζήτησαν . Ξεκινήσαμε-δημιουργήσαμε σαν εμπνευστές/συντονιστές, την  ΠΡΩΤΗ και μεγαλύτερη Παμπιερική ποδηλατοβόλτα  μαζί με 18 συλλόγους   το Μάρτη του 2010 .Υποδείξαμε τους ασφαλέστερους για ποδήλατο δρόμους από Κατερίνη προς όλο νομό.

Κάναμε διάνοιξη, καθαρισμό  , ενώνοντας ασφαλτόδρομους –χαλικόδρομους- χωματόδρομους και  δημιουργώντας τον ΠΡΩΤΟ ασφαλή ποδηλατόδρομο ΕΛ1, από την εμποροπανήγυρη, δίπλα από (ΛΕΥΚΟ  και ΑΙΣΩΝΑ) τα ποτάμια της πόλης μέχρι το αναψυκτήριο στο πλατανόδασος Νεοκαισάρειας . ….και πάμπολες άλλες εκδηλώσεις όπως ποδηλατοβόλτες εκτός νομού  σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό !

Σήμερα πιο έμπειροι ,πιο ώριμοι έχουμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ποδηλατοομάδα/παρέα παρά ποτέ. Απόλυτα συντονισμένοι ,οργανωμένοι ποδηλατούμε ΚΑΘΕ μέρα και τα Σαββατοκύριακα περισσότερο από 50 χλμ ,συνήθως 70 χλμ , όπως κάναμε στις 10/2 από Κατερίνη για να κόψουμε την ετήσια βασιλόπιτα στο φιλόξενο αναψυκτήριο-γραφεία, του Ε.Ο.Σ. Βροντούς ,στην Αγία Κόρη .

Ήμασταν οι ΠΡΩΤΟΙ που φορέσαμε κράνος-γιλέκο-στολή και δεν συστήνουμε απλά , αλλά είναι υποχρεωτικό –ειδικά- το κράνος στις ποδηλατοβόλτες μας. Το μυστικό για ασφαλείς ποδηλατοβόλτες είναι απλό: η εφαρμογή του ΚΟΚ ! Ακόμα έχουμε ΠΑΝΤΑ  μαζί μας πιστοποιημένο διασώστη (BLS) ,ειδικό τεχνίτη ποδηλάτων. (Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. ΔΕΝ θα γίνουν ΠΟΤΕ σύλλογος ! )

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και ΠΡΟΣΟΧΗ στον δρόμο από όλους .

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: