Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την τιμητική του είχε ο Όλυμπος, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, στην Κατερίνη στο δημοτικό συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με θέμα «Όλυμπος» Η άγνωστη πλευρά της δημιουργίας και οι μύθοι Γεωλογία & Μυθολογία οι περισσότεροι από 300 θεατές παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ομιλίες δύο ανθρώπων που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην μελέτη και διάδοση της ιδιαιτερότητας του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας. Ο καθ. Σπύρος Παυλίδης καθηγητής Γεωλογίας πρόεδρος ΑΜΦΙΘ αναφέρθηκε στην Γεωλογία και τους μύθους του Ολύμπου ενώ η Αννιε Ράσσιος, ανέπτυξε την ομιλία της μιλώντας για τον Όλυμπο «ως ένα νησί στον χρόνο», μια γεωποιητική προσέγγιση της δημιουργίας του. 

Μετά τις ομιλίες προβλήθηκε το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της σειράς Mt Olympus της Ellopia Films USA, “Mt Olympus the Creation”. Για το ντοκιμαντέρ μίλησε ο Δημήτρης Ζησόπουλος συν-σκηνοθέτης και διευθυντής Φωτογραφίας , και σε ζωντανή σύνδεση με την Νέα Υόρκη, η Σκηνοθέτης και δημιουργός του ντοκιμαντέρ Αθηνά Κρικέλη 

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΟμίλουΣάββας Μ Τσεντίδης όπου τόνισε:Την καθ’ όλα άψογη συνεργασία της Ellopia Films USA σε όλη την διαδικασία της οργάνωσης της εκδήλωσης. Το σημαντικό έργο που επιτελούν οι συνεργάτες της Ellopia Films USA προκειμένου να διαδώσουν στα πέρατα της γης την γεωλογική και μυθολογική ιστορία του βουνού των Θεών. Να προβάλλουν το ίδιο το βουνό σε όλες τις εκφάνσεις και τις διαστάσεις του (Γεωλογία, Μυθολογία, Βοτανολογία, Ιστορία, Περιπατητικό, Ορειβατικό και προσκηνυματικό , τουρισμό) και ουσιαστικά να επανατοποθετήσουν τον Όλυμπο στον Παγκόσμιο χάρτη εκεί που του αρμόζει. Επίσης εδραιώνει με τρόπο απόλυτο την ιστορική καταβολή τόσο της περιοχής όσο και της απόλυτης ταύτισης της ιστορίας της Ελλάδας και όλων των ελληνικών φύλων (Ίωνες, Αχαιούς, Μακεδόνες, Δωριείς, Πελασγούς, κ.τ.λ.) με τον Όλυμπο. Αυτό έχει την δυνατότητα να παράξει άμεσα και απτά αποτελέσματα στην τοπική και Εθνική οικονομία μέσα από την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου σε όλες τις τουριστικές θεματικές ενότητες (πολυεπίπεδο τουρισμό) . Προτρέπει τον θεατή να ταξιδέψει μέσα στον χρόνο, την ιστορία, την γεωλογία, την μυθολογία, την μαγεία των εικόνων και της πρόκλησης να αναζητήσει περισσότερη γνώση για αυτόν. Τέλος τόνισε την δυνατότητα που έδωσε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου να δουν αυτήν την νέα οπτική αλλά και να γίνουν κοινωνοί αυτής, προκειμένου να την μεταδίδουν τόσο στους γύρω τους όσο και στους μελλοντικούς επισκέπτες της περιοχής. Συμπερασματικά ο Όλυμπος έως σήμερα μας δίνει την απαραίτητη τροφή για να επιβιώνουμε προσφέροντας μας ένα ιδανικό περιβάλλον και μια εύφορη γη. Η στατική μορφή αυτής της κατάστασης μέσα από το ντοκιμαντέρ μας δίνει την δυνατότητα να την επανεξετάσουμε και να αξιοποιήσουμε όλο αυτό τον πλούτο μέσα από την δράση όλων μας”.

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη κα Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου είπε πως “ αυτό το ντοκιμαντέρ κάνει περήφανη την Ελλάδα, τους Έλληνες και τους κατοίκους της Πιερίας ευρύτερα. Η Πιερία πρέπει να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουρισμού αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές της γεωμορφολογίας της, του Πολιτισμού της, της Ιστορίας της και των μύθων που την περιβάλλουν. Δίνοντας στον επισκέπτη, των ταξιδιώτη και τον περιηγητή να ζήσει και να απολαύσει αυτόν τον τόπο. Αυτό το ντοκιμαντέρ πετυχαίνει όλους αυτούς του στόχους και εξυπηρετεί απόλυτα την επιδίωξη του Δήμου Κατερίνης που εργάζεται ακατάπαυστα για αυτό”.
Μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους καθηγητές και τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ

O Δημήτρης Ζησόπουλος Συν σκηνοθέτης Mt Olympus the Creation. Ellopia Films USA είπε μετά το τέλος της προβολής:»είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι τα ντοκιμαντέρ αρχίζουν να ενδιαφέρουν πραγματικά τον κόσμο, άν και περίοδος Χριστουγέννων, παρόλα αυτά γέμισε το Συνεδριακό κέντρο. Εντυπωσιακό το πώς οι θεατές παρακολουθούσαν με απόλυτη προσήλωση το ντοκιμαντέρ. Αποδεικνύεται έτσι πως ένα βαρύ θέμα, επιστημονικό ντοκιμαντέρ μπορεί να διεκδικήσει επάξια την προσοχή του παγκόσμιου κοινού. Αυτό αποδεικνύουν και οι δεκάδες διεθνείς διακρίσεις. Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα ενδιαφέρεται απλά τα εγχώρια μέσα δεν ανταποκρίνονται”.

Το κοινό χαιρέτησε μέσω ζωνταντής σύνδεσης Skype, από την Αμερική η Αθηνά Κρικέλη Σκηνοθέτης Δημιουργός του Mt Olympus the Creation. Ellopia Films USA. Μεταξύ άλλων είπε το μέλημά μας είναι τηρώντας το επίπεδο παραγωγής, να δημιουργήσουμε για τους παγκόσμιους θεατές, ντοκιμαντέρ για τον τόπο μας την Ελλάδα, τις ιδιαιτερότητές της. Στην αγγλική γλώσσα να είναι προσβάσιμο από εκατομμύρια κόσμου. Φτάνει πια το ‘βλογάμε τα γένια μας’. Αφήνουμε έτσι το πεδίο στους παραχαράκτες της ιστορίας να αλωνίζουν στο παγκόσμιο πλατό. 

Τόσο οι συνεργάτες της Ellopia Films USA εδώ στην Νέα Υόρκη, όσο και η εξαιρετική ομάδα μας στην Ελλάδα πιστεύουμε με πάθος πως όλα είναι κατορθωτά. Αρκεί να υπάρχει όραμα. Πλώρη τώρα για την παγκόσμια πρεμιέρα του 5ου ντοκιμαντέρ της σειράς “Macedonia the shinning gate to Mt. Olympus

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, Ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θεόδωρος Παυλίδης, εκπρόσωποι του: Τμήματος Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. Καθηγήτρια Γεωλογίας, Βιολογίας Δρ Παλαιοντολόγος Ευαγγελία Τσουκαλά, Δασαρχείου Κατερίνης, Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, πολιτικών φορέων και υποψηφίων Δημάρχων, ο πρώην βουλευτής Πιερίας Γεώργιος Τερζόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης Μενέλαος Τερζόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοκαισάρειας Ιωάννης Τεκτονίδης, ο Πρόεδρος του Ιστορικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «Ο ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ» Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης Κωνσταντίνος Κορομπύλης, η Πρόεδρος τους Πολιτιστικού Συλλόγου «Νοσταλγοί της Παράδοσης» Πηνελόπη (Πόπη) Παπανάκου, Δημοσιογράφοι των τοπικών Μ.Μ.Ε. για το Δίον Τηλεόραση Ευγένιος Παπαδόπουλος και για το Σκάι 92,6 ραδιόφωνο Πιερίας Έλενα Δασκαλοπούλου.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα τηςΠεριφερειακής Ενότητας Πιερίας, της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος, του Δήμου Κατερίνης, του Ο.Π.Π.Α.Π., της Ellopia Films U.S.A. και της Mount Olympus The Series

Χορηγοί και υποστηριχτές: Η οινοποιία Παπαγιαννούλη, η Ομάδα ελαιοπαραγωγών Πιερίας « OLYMPUS DIVINE» – «Όλυμπος Θεϊκό», ο ερασιτέχνης εικονολήπτης Νικόλαος Τούφας.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το DION TV και το ΣΚΑΙ Ραδιόφωνο 92,6FM.

Πηγή: ellopiatv.com

Περισσότερα: http://www.ellopiatv.com/epsilonllopia-news/9996458

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: