Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Αικατερίνεια – Άνθρωποι του τόπου μας για τον τόπο μας»

Ο Δήμος Κατερίνης σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση τίμησε συμπατριώτες μας της Επιστήμης, του Αθλητισμού, του Τουρισμού & της Αυτοδιοίκησης

Στην καθιερωμένη εκδήλωση με τίτλο «ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), σε μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και συναίσθημα τίμησαν στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», χθες το βράδυ, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το διακεκριμένο συμπατριώτη μας ιατρό, καθηγητή Κωνσταντίνο Χ. Καραμπάτσα MD. Επίκουρο καθηγητή οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Bristol Αγγλίας, για την πολύτιμη προσφορά του στην ιατρική επιστήμη και στον άνθρωπο.

Τον καταξιωμένο συμπατριώτη μας Τιμόθεο Ανανιάδη, Managing Director / General Manager Hotel Grande Bretagne / King George, για την συμβολή του στην προοπτική και ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Την Καλλιόπη Ζαφειροπούλου π. Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών για την πολύχρονη, ευδόκιμη προσφορά της στο Δήμο Κατερίνης.

Στην ενότητα ειδικής βράβευσης της βραδιάς τιμήθηκαν:

Η Ελένη Χατζηλιάδου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία +68 κιλών γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, το οποίο διεξήχθη στις 10 Νοεμβρίου  στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Ο Μάξιμος Χατζηλιάδης – προπονητής και πατέρας της Ελένης Χατζηλιάδου, για την καθοριστική συμβολή του στην κατάκτηση από την πρωταθλήτριά μας του χρυσού μεταλλίου.

Παράλληλα, προβλήθηκε οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην σπουδαία διαδρομή των τιμώμενων προσώπων, παραγωγής του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη, καθώς και σε παρεμβάσεις του στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ό,τι πορεία διανύσεις στη ζωή να σε τιμά ο τόπος σου, ο τόπος που γεννήθηκες, που πέρασες τα υπέροχα παιδικά βιώματα. Γιατί είναι μία σχέση αμφίδρομη, που δίνει και παίρνει αγάπη. Τιμούμε σήμερα άξια τέκνα της Κατερίνης, που κατέθεσαν ψυχή, τα οποία με την παρουσία και τη δράση τους τίμησαν και τιμούν την Κατερίνη, τον τόπο μας. Είμαστε υπερήφανοι που δεν ξεχνούμε ανθρώπους που πρόσφεραν στον τόπο, στις επιστήμες, στον αθλητισμό, στην αυτοδιοίκηση, στις τέχνες και τα γράμματα. Έχουμε πράγματι σπουδαίους ανθρώπους που διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας σε πολλούς τομείς[…].

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Στη διάρκεια απονομής συμβολικών αναμνηστικών με το έμβλημα των «Αικατερινείων» και του Δήμου Κατερίνης αντίστοιχα, από τον Δήμαρχο, αντιδημάρχους, μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ επισημάνθηκαν τα εξής:

Ο  Κωνσταντίνο Καραμπάτσας, ευχαρίστησε για την Τιμή τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρο Παυλίδη, όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, ενώ με λόγια γεμάτα συγκίνηση μίλησε για τη διαχρονική στήριξη της οικογένειάς του σε όλη του την διαδρομή και περιέγραψε τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του. Παράλληλα, παραθέτοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα της παλαιάς και σύγχρονης Κατερίνης ανέτρεξε με νοσταλγία στο  χθες της Κατερίνης, στους ανθρώπους, στα τοπία της και αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς του με την σύγχρονη πόλη.5

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Τιμόθεος Ανανιάδης: «Είχα την τύχη να γεννηθώ σε μία πόλη προοδευτική που μου έδωσε τις βάσεις να συνεχίσω σε μία καριέρα, που είναι ιδιαίτερα δύσκολη όταν φεύγεις από τη χώρα σου. Η οικογένειά μου, μου έδωσε τη δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση να ακολουθήσω το όνειρό μου, που ήταν μία καριέρα διεθνής. Χαίρομαι που η Κατερίνη, η Πιερία είναι μπροστά  σε πολλές καινοτομίες ειδικά στον τουρισμό, όπου στη δεκαετία του ’70,  ήταν πιο ψηλά από προορισμούς όπως π.χ. η Μύκονος ή η Σαντορίνη».6

Παράλληλα, ο κος Ανανιάδης μίλησε για τα παιδικά χρόνια στην Κατερίνη, για τις στέρεες βάσεις που έλαβε από τους δασκάλους του σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, για τις δυνατές σχέσεις της οικογένειάς του σήμερα με την πόλη και τους συγγενείς του.

Η Καλλιόπη Ζαφειροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου τον οποίον θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα, ευχαριστώ όλους τους Δημάρχους Κατερίνης και όλους τους αιρετούς με τους οποίους συνεργάστηκα τα 34 αυτά χρόνια που εργάστηκα στον Δήμο Κατερίνης […]Θεωρώ ότι η τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και όλους τους άξιους συνάδελφους μου, καθόσον και με τη δική τους συμμετοχή, συνεργασία και κοινή προσπάθεια πετύχαμε πολλά όλα τα χρόνια της υπηρεσίας μου στον Δήμο Κατερίνης […] Εύχομαι όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στον Δήμο μας να είναι αγαπημένοι, μονιασμένοι, να λειτουργούν από κοινού, με αγάπη προς τον συνάδελφο, σεβασμό προς την Διοίκηση και τον πολίτη, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Δοξάζω τον Θεό που με αξίωσε να σπουδάσω και να εργαστώ στον Δήμο Κατερίνης. Σας ευχαριστώ που με αγαπήσατε και με αγαπάτε, δεν είναι σχήμα λόγου, είναι βίωμα. Όπως και γω σας σεβάστηκα, σας αγάπησα και σας αγαπώ!»

7

Ο Μάξιμος Χατζηλιάδης του ευχαρίστησε τον Δήμο και τον Δήμαρχο Κατερίνης, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς οι τελευταίοι του χωριού κατακτήσαμε τον κόσμο ολόκληρο».

Τέλος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελένη Χατζηλιάδου ευχαρίστησε για την Τιμή τους διοργανωτές της εκδήλωσης, την οικογένειά της, τον πατέρα και προπονητή της Μάξιμο Χατζηλιάδη, ενώ έκλεισε καταχειροκροτούμενη με μία φράση, που όπως είπε την αντιπροσωπεύει: «Μόνο όσοι επιχειρούν το παράλογο μπορούν να επιτύχουν το αδύνατο».1ΒΓΔ

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η έναρξη της όμορφης εκδήλωσης είχε μουσικό χρώμα από τις  χορωδίες της Θρακικής Εστίας Κατερίνης και του Συλλόγου Κουμπαγιωτών Κορινού «Γρηγόριος Καλλίδης» υπό την καθοδήγηση του χοράρχη Παναγιώτη Τουρνά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: