Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρέχω για την Κατερίνη: με ρεκόρ συμμετοχών και εθελοντών ολοκληρώθηκε η μεγάλη αθλητική γιορτή

Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας άτομα με ειδικές ικανότητες,  εκατοντάδες εθελοντές, δεκάδες μουσικά σχήματα, 2.200 εγγραφές – αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση αποτελούν συστατικά στοιχεία της μεγάλης αθλητικής, πολιτιστικής γιορτής: «Τρέχω για την Κατερίνη 2018».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τον αγώνα διοργάνωσαν με αρτιότητα και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το πρωί της Κυριακής 07 Οκτωβρίου.

Καθιερωμένο πλέον σημείο εκκίνησης ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσαν από κοινού, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

 ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

 Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» συνιστά δυναμικό θεσμό για τον Δήμο, που προωθεί την ευγενή άμιλλα και τα υψηλά ιδανικά στη νεολαία του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια στον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, στον ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ», σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συλλόγους και συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος, που δίνει ζωή με την κίνηση».

 Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους δρομείς,  τους συνεχάρη «για τη μαζική τους συμμετοχή» κάνοντας λόγο «για το υγιές φαινόμενο του αθλητισμού», ενώ αναφέρθηκε και «στην ιστορική, γεμάτη συμβολισμούς για την απελευθέρωση της πόλης διαδρομή του αγώνα».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος σημείωσε: «Ο αγώνας δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», στηρίζει και καλλιεργεί το μαζικό αθλητισμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Τρέχουμε σε έναν αγώνα, που σημασία έχει η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες και στέλνουμε το μήνυμα: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος, ο οποίος έκανε λόγο: «για την προώθηση μέσω της αθλητικής γιορτής των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι», ενώ προσκάλεσε όλους «να συμμετέχουν μαζικά τον προσεχή Μάρτιο στον  10ο επετειακό Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου  και στους παράλληλους αγώνες του KATERINI RUN 2019».

Επιπλέον, παρέστησαν στις απονομές και στον τερματισμό, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

1.. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»)

  1. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ)

3.ΚΟΥΜΑΝΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΜΑΣΟΥΤΗΣ)

Στην κατηγορία των γυναικών οι:

1.ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

2.ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»)

3.ΑΛΚΜΗΝΗ ΚΑΡΚΑ (ΜΑΣΟΥΤΗΣ)

–  ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ  (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ)

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων, αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα, για την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δρόμου – θεσμού  «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Προς την κατεύθυνση αυτή, την ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε  ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. Η διαδρομή επιτηρήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας – Τμήμα Τροχαίας  Κατερίνης, τη Δημοτική Αστυνομία, τον ΜΑΟ Κατερίνης, τον Ε.Ο.Σ. Πέτρας Πιερίας, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Παράρτημα Πιερίας και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Μακεδονίας – Θράκης.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, παρείχαν την υγειονομική κάλυψη. Παράλληλα, τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό λειτούργησαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Την εξέλιξη του αγώνα παρακολούθησαν ιατροί, τους οποίους όρισε ο ιατρικός σύλλογος Πιερίας.

Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, συνέδραμαν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου, της Τ.Κ. Μοσχοχωρίου, του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Περιφερειακό Τμήμα Πιερίας, του ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, καθώς και άλλων συλλόγων και φορέων που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, για την επιτυχία της εκδήλωσης. Τον συντονισμό των εθελοντών είχε το μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αριστείδης Γκιάτας.

Τους αθλητές στην αφετηρία και στον τερματισμό υποδέχτηκαν μέλη των τμημάτων: του Λαογραφικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ο Πόντος», του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑΑΝΑΣΤΑΣ», του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του  Ανθρώπου «Ο ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ» ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ, του Αθλητικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ» (ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ & ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ»).

Tο δικό τους ξεχωριστό τόνο και χρώμα στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου – θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2018» έδωσαν και φέτος επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.

Ειδικότερα συμμετείχαν: η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο)

το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης – Τμήμα Κρουστών (Αφετηρία Πεζόδρομου)

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος)

ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» (Ανδρομάχη)

ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» (Ανδρομάχη)

Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά (Τουρμπές)

Νεανικό Μουσικό Σχήμα των Βασίλη Μαυρομουστακίδη και Μιχαηλίδη Γιώργου (Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης)

Επίσης, οι Paranaue, μια δημοφιλής ομάδα κρουστών στα πρότυπα των blocos afros της Bahia στην Βραζιλία,  πρωταγωνίστησε στο παράλληλο μουσικό πρόγραμμα του αγώνα. Το σχήμα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με τους έντονους ρυθμούς και την κίνησή του, δημιούργησε στον τερματισμό του αγώνα, ένα εκρηκτικό μίγμα, που εντυπωσίασε θεατές και αθλητές.

Όλα τα παραπάνω σχήματα,  σε σημεία αναφοράς της διαδρομής, έδωσαν ρυθμό και  δύναμη στους δρομείς, δημιούργησαν ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, ενώ ταυτόχρονα συγκρότησαν πυρήνες συγκέντρωσης θεατών, που εμψύχωναν τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Κάθε στιγμιότυπο της διαδρομής αποτύπωσαν με το φωτογραφικό τους φακό, τα μέλη του τμήματος φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, ενώ τις εναέριες λήψεις βίντεο/φωτογραφιών ο Ε.Ο.Σ. Πέτρας Πιερίας.

Την επιμέλεια παρουσίασης στην αφετηρία του αγώνα, καθώς και στις απονομές είχε ο Δημήτριος Αποστολόπουλος – προπονητής Στίβου (Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα), ενώ στον τερματισμό ο  Δημήτριος Γρηγοριάδης, μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».  Επίσης, στον Σβορώνο, το μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Καλλιόπη Καρτσαμπά και ο Dj Gregory.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες, στη Μέριμνα Παιδιού, καθώς και στις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές: «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Πιερίας, του 5ου ΓΕΛ,  του 2ου ΕΠΑΛ.

Ξεχωριστή στιγμή της διοργάνωσης η απονομή  αναμνηστικών από εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης και από τον πρόεδρο  του  συλλόγου «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρο Πούλιο, στον Σπαρταθλητή Θεόδωρο Δαρδαγάνη – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΣ, για την επιτυχή του συμμετοχή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2018 (ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 246 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ), καθώς και στον συνοδό (πατέρα του) Αθανάσιο Δαρδαγάνη, για την υποστηρικτική του προσφορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ειδικές απονομές έγιναν επίσης στους δύο μεγαλύτερους σε ηλικία δρομείς: τον 78χρονο Χρήστο Γεραντίδη από το Αρσένιο Σκύδρας και τον 76χρονο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής (Κατερίνη), π. Αναστάσιο Παναγιωτίδη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι, ορισμένα μέτρα της διαδρομής του αγώνα διήνυσαν και τα παιδιά του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης, ενώ εκτός Πιερίας καταγράφηκαν συμμετοχές από τις εξής περιοχές: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΑΡΙΔΑΙΑ, ΒΟΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ,ΛΑΡΙΣΑ, ΝΑΟΥΣΑ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ.

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τους Χορηγούς  Επικοινωνίας και πιο συγκεκριμένα : ΕΡΤ – ΕΡΤ 3, 102 fm, 958 fm, TV100 – FM100 και όπως κάθε χρόνο, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας. Επίσης, προς τους χορηγούς του αγώνα: ΔΗ. ΠΑ. Κ., Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., ΖΙΩΓΑΣ SPORTS, ΜΑΧΙ ΑΒΕΕ, ΝΕΡΑ ΔΙΟΣ, EXTREME STORES,  AMARAS STORES.

 Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα της διοργάνωσης, θα ανακοινωθούν εντός των ημερών, ενώ οι πρώτοι 1000 τερματισμοί καταγράφηκαν άμεσα σε πραγματικό χρόνο και είναι διαθέσιμοι εδώ http://bit.ly/katerini2018 .Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν ήδη το δίπλωμα του αγώνα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.katerini.gr. Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα αναρτηθεί και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: