Μετάβαση στο περιεχόμενο

 Σε εξέλιξη οι «Εικαστικοί διάλογοι» με την πόλη Λιντς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αστική Σχολή

Έως την Πέμπτη 19 Ιουλίου στην Αστική Σχολή, θα είναι ανοιχτή στο κοινό η έκθεση «Εικαστικοί διάλογοι με την πόλη Λιντς του Ηνωμένου Βασιλείου». Πρόκειται για δύο διεθνή καλλιτεχνικά προγράμματα, τα οποία διοργανώνει το «POP» (Present Occupant Project), υπό τον συντονισμό της εικαστικού Γεωργίας Μπούκλα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και με την υποστήριξη του «The Craft of Raven».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 Το POP είναι ένα πρόγραμμα επηρεασμένο από την λαϊκή κουλτούρα (popular culture), το οποίο στοχεύει να εξετάσει εικαστικές δράσεις της σύγχρονης τέχνης εκτυλισσόμενες σε αντίστοιχης αισθητικής δημοσίων, αστικών ή και εναλλακτικών χώρων.

Στο ενεργητικό του έχει είδη δύο δράσεις στον δήμο της Κατερίνης. Το «Play it again», το οποίο παρουσία-σε μία σειρά από γιγαντοαφίσσες στον δρόμο χρησιμοποιώντας την ιδέα της αφισοκόλλησης ως μέσο έκ-θεσης που οδηγεί την τέχνη σε μία πιο άμεση επαφή με το κοινό. Η εν λόγω έκθεση φιλοξενήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, με  συμμετοχές από όλο τον κόσμο και απεικόνιζε αναπαραστάσεις από ταινίες ελληνικού και ξένου κινηματογράφου πριν την δεκαετία του 1970.

Επιπλέον, τον Νοέμβριο του 2017 υλοποίησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στον Κορινό, την περίοδο των «Καζανιών», σε συνεργασία με τον Σύλλογο της Ανατολικής Ρωμυλίας προσφέροντας ένα χώρο έρευνας και αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

DRAWING DIALOGUE 2017-2018 (Φάση 2) της Gabriela Boiangiu (Εικαστικός/Εκπαιδευτικός):

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξετάζει την έννοια της συνεργασίας χρησιμοποιώντας πρακτικές σχεδίου (drawing) ανοίγοντας διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες. Σε ένα πρώτο στάδιο, διασαφηνίζονται ορισμένοι βασικοί όροι, διαμορφώνονται οι ομάδες, προσεγγίζεται η έννοια της επικοινωνίας μέσω ταχυδρομικού/διαδικτυακού συστήματος και αναλύεται η έννοια της συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Στην συνέχεια οργανώνεται μία συνάντηση επιμορφωτικού, πολιτιστικού αναπτυξιακού και ερευνητικού χαρακτήρα σε διαφορετική χώρα κάθε φορά. Παρουσιάζεται μία έκθεση των ολοκληρωμένων έργων και παράλληλα τρέχουν και άλλες δραστηριότητες όπως ομιλίες, εργαστήρια και ξεναγήσεις ανοίγοντας έτσι ταυτόχρονα έναν διάλογο  με την τοπική κοινωνία,  τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς/συλλόγους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Andrea Thoma, Valentin Boiangiu, Cheryl Huntbach, Joan Murray, Patrick Ford, Toni Mosley, Garry Barker, Amanda Allan, Lada Shapovalova, Jude Lin, Gabriela Boiangiu, Rebecca Korn, Jan Philips, Georgia Boukla

Επιπλέον, παρουσιάζεται και το:

– WHAT IS A SPACE OF A LINE (Postcard Project) –

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το School of Design, του Πανεπιστήμιου του Leeds. Εξετάζει το πλαίσιο και την έννοια της γραμμής προσκαλώντας ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να απαντήσουν στο πώς αντιλαμβάνονται την γραμμή στο χώρο μιας καρτποστάλ.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Guo Zi Chun, Richard Gee, Sylvain Levier, Elizaveta Ostapenko, Wang Being Hua, A. Ferguso, Elizabeth A. Shores, Andrea Thoma, Nectarios Stamatopoulos, Eirini Boukla, Gabriela Boiangiu, Biljana Veselinovic, Mara Lefebure, Shao Wei, Caroline Von Bodecker, Jennifer Weigel, Sven Piayda, Rhian Cooke, Marianne Plug, Teri Anderson, Tony Stayte, Pudji Utomo, Doug Jian, Veronique Pozzi Paine, Carlos Navarrete, A&M, Hannan Jones, Nuala Hussey, Martin Hill.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: