Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τον «Αγυιέα Λίθο» απένειμαν τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας , κ. Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο των «Ολυμπίων εν Δίω» ,τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.IMG_2524.JPG

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος, κ. Αθανάσιος Μπίντας, Καθηγητής,   η Ταμίας, κ. Μυράντα Παππά, Υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙΔΕ Πιερίας, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Αντώνης Ράλλης και τα μέλη, κ. Αριστείδης Αγγέλου, Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και κ. Δώρα Τσαχουρίδου, που έγιναν δεκτοί με χαρά από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, σε μια συνάντηση που διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα.

Η Οργανωτική Επιτροπή των «Ολυμπίων εν Δίω» αρχικά αντάλλαξε με την κ. Σοφία Μαυρίδου ευχές για τη νέα χρονιά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σκοπούς και το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη στήριξη και την ουσιαστική της συμβολή στη διοργάνωση της  Διεθνούς Μαθητικής  Συνάντησης Αρχαίου Θεάτρου με τον τίτλο: «Σκηνικοί Αγώνες: «Ολύμπια εν Δίω» , αποδεικνύοντας έμπρακτα –όπως τόνισαν-το ενδιαφέρον και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την ανάδειξη της Πιερίας, του σημαντικού και πλούσιου  ιστορικού και πολιτιστικού κεφαλαίου που διαθέτει η περιοχή αλλά και την αγάπη της  Αντιπεριφερειάρχη για τα παιδιά, το θέατρο και τον πολιτισμό μας.

Για τη στήριξη και την συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην επιτυχή διοργάνωση των «Ολυμπίων εν Δίω», τα μέλη του Δ.Σ. της απένειμαν τον «Αγυιέα Λίθο».

Ο Λίθος Αγυιεύς, όπως εξήγησε ο Καθηγητής, κ. Αθανάσιος Μπίντας : « απονέμεται σε εξέχοντες χορηγούς και συμπαραστάτες της διοργάνωσης «Ολύμπια εν Δίω». Πρόκειται για ένα σύμβολο το οποίο σύμφωνα με τους αρχαίους είχε ιδιότητες δυναμούχες (δυνάμεις θετικής ενέργειας) και αλεξίκακες ( που διώχνουν το κακό). Ο Αγυιεύς ήταν ένα προϊστορικό πρόσωπο από την Πιερία ο οποίος μαζί με τον Παγασό  ίδρυσαν το Μαντείο των Δελφών».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υπογράμμισε την άψογη και αγαστή συνεργασία  που απολαμβάνει κάθε χρόνο με τους διοργανωτές και με δεδομένη την ευαισθητοποίηση και της δραστηριοποίησή της σε θέματα προαγωγής  τέχνης και πολιτισμού, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίζει να συμβάλει στην αναβίωση και καθιέρωση των Σκηνικών Αγώνων, που πλέον αποτελούν  δυνατό πολιτισμικό θεσμό του τόπου, που γρήγορα απέκτησαν διεθνή αναγνώριση και αξιοσημείωτη ανταπόκριση.

 Η κ. Σοφία Μαυρίδου, άλλωστε, εξήρε, το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών που με μεράκι, ζήλο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα επιτυγχάνουν ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα που διακρίνεται για την ποιότητα, την αρτιότητα  και τα πολλαπλά οφέλη στην ψυχή και στο πνεύμα μας σε μία αγνή προσπάθεια ανάδειξης της παιδαγωγικής αξίας του θεατρικού λόγου και  διδαχής ότι η πρώιμη θεατρική τέχνη αποτελούσε δυνατό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας.

«Η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Αρχαίου Θεάτρου αποτελεί μια ευκαιρία συνάντησης μαθητών, καλλιτεχνικής δημιουργίας και κατάθεσης ψυχής που προβάλει αναμφισβήτητα την Πιερία, και τον πολιτισμό ως κοινό σημείο αναφοράς όλων των λαών και των πολιτισμών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και διατηρούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, με στόχο τη δημιουργική έκφραση, την ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων καθώς και την ενασχόληση των μαθητών με κάθε μορφής τέχνη», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: