Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ¨ΠΛΑΤΩΝ¨ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με χαμόγελα κι ελπίδα γέμισε ο χώρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου των εκπαιδευτηρίων ¨Πλάτων¨ στις 21 και 23 Νοεμβρίου 2017.20171123_101936

Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τις δασκάλες και τους δασκάλους του σχολείου τους, ξεναγήθηκαν στο χώρο διανομής των ρούχων και των τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την κ. Σοφία Χαλκίδου. Ενημερώθηκαν από κοντά για τη διαδικασία  της συλλογής  και τον τρόπο διανομής των αγαθών που προσφέρονται  σ τις ντόπιες οικονομικά αδύναμες οικογένειες της περιοχής  μας .

Τα παιδιά  συμμετείχαν σε συζήτηση για την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού, κι αφού παρατήρησαν και εξοικειώθηκαν με το χώρο διατύπωσαν ερωτήσεις και απορίες για τους τρόπους που τα ίδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν  τους συνανθρώπους μας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, πρόσφεραν ένα χρηματικό ποσό για την αγορά προϊόντων που θα δοθούν σε συνομήλικούς τους .

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη υπήρξε μια άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία τόσο για το σύνολο των μαθητών όσο και για εμάς τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς τα παιδιά  ήρθαν σε επαφή με κοινωνικά θέματα  προσεγγίζοντάς τα  με απίστευτη ευαισθησία κι αυθορμητισμό, προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: