Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αικατερίνεια: Οι «Σύγχρονες τάσεις στη διατροφή- Η Διατροφογενωμική σήμερα»

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η  2η επιστημονική ημερίδα του διοργάνωσε ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2017».2

Οι Σύγχρονες τάσεις στη διατροφή- η Διατροφογενωμική σήμερα» βρέθηκαν  στο επίκεντρο της ημερίδας με προσκεκλημένους εξαιρετικούς εισηγητές.

Ειδικότερα:

Προσκεκλημένοι εισηγητές ήταν: Ο κ. Κουρέτας Δημήτρης, Καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: «Οξειδωτικό στρες και νόσος», ο κ. Λέων Γεώργιος ειδικός σε θέματα μεταβολικής φυσικής και διατροφικής βιοχημείας με θέμα «Διατροφογενωμική και μεταβολική διαταραχή» και ο κ. Χαριζάνης Ιωάννης, παθολόγος-διαβητολόγος που πραγματοποίησε κοινή παρουσίαση με τους δυο άλλους εισηγητές.

Στη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν  θέματα που αφορούν την εξατομικευμένη διατροφή (διατροφονωμική), εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για αθλητές, παιδιά, ασθενείς. Έγινε  αναφορά σε ειδικά λειτουργικά τρόφιμα και καλλυντικά, μελετημένα πάνω στα μεταβολικά ανθρώπινα αποτυπώματα και σχεδιασμένα μέσω κλινικών ερευνών.3

Το στρες και η διατροφή, οι μεταβολικές διαταραχές και τα ειδικά διατροφολόγια  αναπτύχθηκαν ως θεματικές στη διάρκεια της ημερίδας και τέθηκαν ερωτήματα για τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Η εκδήλωση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες τάσεις στη διατροφή αφού ο εκλαϊκευμένος λόγος των εισηγητών κέντρισε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου που κατέκλυσε την αίθουσα.

Ακολούθησε διάλογος, ερωτήσεις, ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας βράβευσε την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Νικολαίδου.

Παρόντες επίσης, ήταν οι βουλευτές Πιερίας Κ.Κουκοδήμος και Μπ.Σκούφα, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θ.Παυλίδης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: