Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ 10η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί τους ποδηλάτες της Πιερίας (ατομικά ή ομαδικά μέσω σχολείων, φορέων, συλλόγων) να συμμετάσχουν μαζικά στη 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, την Κυριακή 14 Μαίου 2017, με αναχώρηση στις 11:15 από την Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.1.jpg

Χιλιάδες ποδηλάτες σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα θα ξεχυθούν ταυτόχρονα για να διαδηλώσουν για τα ποδηλατικά τους δικαιώματα. Το φετινό κεντρικό μήνυμα «Προτεραιότητα στο Ποδήλατο», υπαγορεύει την επιτακτική ανάγκη να δώσουμε επιτέλους στο ποδήλατο το χώρο που δικαιωματικά του ανήκει μέσα στην πόλη, μέσα στη ζωή μας.
Παράλληλα ποδηλατούμε για τα πάγια αιτήματά μας:

Το ποδήλατο επιβάλλεται να μπει στα σχολεία, με ένταξη μαθήματος οδικής ασφάλειας στο τακτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Απαιτούνται Δίκτυα Ποδηλατόδρομων σε όλες τις πόλεις για ασφαλή και ποιοτική μετακίνηση, συνδέοντας σημαντικούς προορισμούς και κομβικά σημεία.
Να υιοθετηθεί επιτέλους μια ουσιαστική πολιτική για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Tο ποδήλατο είναι ένα μέσο μετακίνησης, που μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα που αφορούν στο περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, την οικονομία.

Η διαδρομή θα είναι η καθιερωμένη πλέον Κατερίνη – Παραλία – Κατερίνη. Κατά τη διάρκεια της πορείας ο καθένας έχει την ευθύνη της μετακίνησής του. Ανήλικοι επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο εφόσον επιτηρούνται από κάποιον ενήλικα. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τις ανάγκες σας και να διαθέτετε νερό, καπέλο και ό,τι άλλο ο καθένας κρίνει απαραίτητο.
Το περίπτερο της Ποδηλατικής Από-Δρασης θα βρίσκεται (Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο 10:30-14:00 & 18:00-21:00) στον πεζόδρομο της Κατερίνης, για οποιαδήποτε ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν στο ποδήλατο και τις δράσεις του συλλόγου.
Σας περιμένουμε!

Το διοικητικό συμβούλιο

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: