Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τελλόγλειο: Η προσωπική σου ιστορία σε ένα κουτί

«Προσωπικές ιστορίες σε ένα κουτί» είναι ο τίτλος εργαστηρίου assemblage για ενήλικες, που διοργανώνει από τις 26 Απριλίου το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Πρόκειται για  ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον εργαστήριο, που πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση της Συλλογής Τσιγκόγλου, η οποία φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στο Τελλόγλειο. Λόγω μεγάλης επιτυχίας, η έκθεση παρατείνεται έως τις 21 Μαΐου 2017.unnamed

Σκοπός του εργαστηρίου, που θα γίνει με εκπαιδεύτρια την μουσειολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου, είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το assemblage, είδος τέχνης συγγενικό με το κολάζ, στο οποίο διάφορα υλικά και αντικείμενα συναρμολογούνται σε τρισδιάστατες δομές.

Με αναφορές σε έργα των Γιάννη Σκαλτσά και Κώστα Τσόκλη από τη Συλλογή Τσιγκόγλου, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν και να σημειώσουν προσωπικά τους ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να συνδέσουν με σταθμούς της ζωής τους ή με στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Στη συνέχεια, θα τους ζητηθεί να φέρουν ένα κουτί ή πλαίσιο, το οποίο θα διαμορφώσουν σε περιβάλλοντα χώρο της σύνθεσης. Τέλος θα μονταριστεί και θα ολοκληρωθεί η σύνθεση, στην οποία θα δοθεί τίτλος και προαιρετικά  περιγραφή.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι συμμετέχοντες θα αναλογιστούν:

Γιατί κρατάμε – συλλέγουμε συγκεκριμένα αντικείμενα.

Ποια είναι η αφηγηματική δύναμη των αντικειμένων.

Πώς αυτά τα αντικείμενα μπορούν να συνδυαστούν και να μετουσιωθούν σε ένα προσωπικό έργο τέχνης αποκτώντας νέο ρόλο.

Το αποτέλεσμα που θα προκύψει μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ μακέτας σκηνικού, τρισδιάστατης εικαστικής σύνθεσης, cabinet de curiosites, ενός μικρού μουσείου όπου θα πρωταγωνιστούν προσωπικές εμπειρίες, προτιμήσεις και συναισθήματα του κάθε δημιουργού.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ο κύκλος του εργαστηρίου περιλαμβάνει τρεις εβδομαδιαίες συναντήσεις, δίωρης διάρκειας η καθεμιά, που ξεκινούν στις 26 Απριλίου  και θα συνεχιστούν στις 3 και 10 Μαΐου (18.30 – 20.30). Το κόστος συμμετοχής για ολόκληρο τον κύκλο είναι 25 ευρώ (η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή του ποσού).

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Πληροφορίες στο τηλ. 2310 991611, Δέσποινα Βενετούλια. Εγγραφές στο τηλ. 2310 247111.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: