Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ολύμπια Μονοπάτια-Viola edition 2017 Άνοιγμα εγγραφών: 9 Απριλίου 2017

Το ΔΣ της «Μαραθώνιος Ολύμπου» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή του 3ου αγώνα «Ολύμπια Μονοπάτια». Ο αγώνας τόσο με την όμορφη διαδρομή του όσο και με το οικολογικό του μήνυμα, προάγοντας το σπάνιο οικοσύστημα του Ολύμπου, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων δρομέων, οι οποίοι τον κατατάσσουν στους αγαπημένους μικρούς αγώνες ορεινού τρεξίματος.unnamed

Τα «Ολύμπια Μονοπάτια – Viola edition» θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 25 Ιουνίου 2017, ημέρα Κυριακή, με εκκίνηση και τερματισμό το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.
Λίγα λόγια για το φυτό:

Η Viola striis-notata (J. Wagner) Merxm. & Lippert, είναι ενδημικό φυτό του Ολύμπου, πολυετές, ποώδες, με βλαστούς έρποντες σε λιθώνες και άνθη που αναπτύσσονται σχεδόν πάνω στο έδαφος. Είναι είδος περιορισμένο σε κινητούς λιθώνες στην αλπική ζώνη του Ολύμπου στα 2400-2900 μ., διάσπαρτο αλλά ποτέ άφθονο. Ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια 2017

3α Ολύμπια Μονοπάτια-Viola edition 2017

ΓΕΝΙΚΑ 

Ο αγώνας Ολύμπια Μονοπάτια 2017 (Viola strii-notata) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου, μια μέρα μετά τον Olympus Marathon. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου  και ιδιαίτερα στα ενδημικά φυτά του.

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 3 (τρεις) ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου). Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 250 μέτρα και το μέγιστο 650. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα  ξεκινήσουν Κυριακή 9 Απριλίου 2017 (στις 22.00) και θα διαρκέσουν μέχρι Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 (στις 22.00) θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα  γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους λογαριασμούς της διοργάνωσης. Οι λογαριασμοί κατάθεσης είναι :

Εθνική Τράπεζα : IBAN……GR4401103940000039448001337 

Τράπεζα Πειραιώς: IBAN……GR4401722810005281052632631

«Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και το για τον αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια» 

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο 24/6) και τις ώρες 18:00-21:00, καθώς και την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 25/06) και ώρες 07:30-08:30 (μισή ώρα πριν την εκκίνηση) από το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ 

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€ ευρώ.

Ο κάθε αθλητής δικαιούται: αναμνηστικό μπλουζάκι, τροφοδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 3 ωρών), υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή «κοπάνες» (νερό και διάφορα σνακς).

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ 

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 3 (τρεις) ώρες. Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο καταγραφής. Το όριο είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα).

ΕΠΑΘΛΑ 

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Περιγραφή της διαδρομής: http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=olymp_route

Χάρτης διαδρομής: http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=olympiamonopatia_map

Φόρμα Εγγραφής : http://www.olympus-marathon.com/index.php?name=Content&page=olymp_reg

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο e-mail:  olympiamonopatia@olympus-marathon.com

Λιτόχωρο 8/4/2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: