Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Το Πορφυρό Ποτάμι» της Σόφης Θεοδωρίδου συναντήθηκε με το αναγνωστικό κοινό της Κατερίνης

Μορφή συζήτησης και άμεσου διαλόγου με τη δημιουργό και με το αναγνωστικό κοινό είχε η παρουσίαση στην Κατερίνη (PUBLIC), του ιστορικού – κοινωνικού μυθιστορήματος με τίτλο: «Πορφυρό Ποτάμι» της Σόφης Θεοδωρίδου. Την παρουσίαση επιμελήθηκε και συντόνισε εξαιρετικά η δημοσιογράφος Μαρία Τσιώνη.DSC_0631.JPG

Όπως αναφέρθηκε, στο έργο αποτυπώνεται η ζωή των τελευταίων Ελλήνων σε μια μικρή γωνιά της Καππαδοκίας και παράλληλα η ιστορία μιας ακατάλυτης μα αδιέξοδης αγάπης στη σκιά της Μικρασιατικής Καταστροφής και της Ανταλλαγής των πληθυσμών.

«Βρίσκομαι στην Κατερίνη για πρώτη φορά στα πλαίσια της συγγραφικής μου δραστηριότητας, γιατί ως απλή επισκέπτρια την έχω επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, καθώς στην όμορφη πόλη σας ζουν αρκετοί καλοί μας οικογενειακοί φίλοι» ήταν  τα πρώτα λόγια της κας Θεοδωρίδου.DSC_0635.JPG

Η συγγραφέας συζήτησε με τη δημοσιογράφο, για την ταυτότητα του έργου της, αναφέρθηκε στις πηγές έμπνευσής της, στον τρόπο γραφής, στην αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας της με το κοινό, καθώς και στα μελλοντικά συγγραφικά της σχέδια, που, όπως είπε: «θα επικεντρωθούν στην εποχή του εθνικού διχασμού».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της δημοσιογράφου  σημείωσε ότι «το βιβλίο δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ είδος πολυτελείας. Ο καθένας επιλέγει πού θα δώσει το υστέρημά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, διάβασε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το «Πορφυρό Ποτάμι» συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: