Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πιερία

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2016, στην Πιερία, θα πραγματοποιηθεί το B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνδιοργανώνεται από την Ι. Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΑΦΙΣΑ_FINAL

Το Συνέδριο έχει Διορθόδοξο χαρακτήρα με συνέδρους- προσκεκλημένους και συμμετέχοντες από τον εκκλησιαστικό και πανεπιστημιακό χώρο των ομοδόξων Κρατών Ρωσίας, Βουλγαρίας Αλβανίας, Ρουμανίας Ουκρανίας Σερβίας κ.λ.π., αλλά και στελέχη του Τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενους Τουριστικούς Πράκτορες, δημοσιογράφους του εκκλησιαστικού, τουριστικού, εκπαιδευτικού και ελεύθερου ρεπορτάζ.

Οι στόχοι του συνεδρίου είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών μνημείων, τόπων, περιοχών, προσκυνημάτων και κειμηλίων, η προσέλκυση και ανάπτυξη των προσκυνημάτων και ταξιδίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος και η βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπως προβάλλεται δια των προσκυνηματικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών των θρησκευτικών μνημείων.

Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις είναι από τις πιο σημαντικές και δυναμικές μορφές των ειδικών – εναλλακτικών μορφών Τουρισμού με συνεχώς, κατ’ έτος, αυξανόμενη τάση και στην Πατρίδα μας και παγκοσμίως. Η Ελλάδα και η Εκκλησία έχει μεγάλες δυνατότητες στην περαιτέρω συστηματική ανάπτυξη και προβολή και στον τομέα αυτό. Μπορεί και ήδη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του λεγομένου Προσκυνηματικού – Θρησκευτικού Τουρισμού με τη σωστή προβολή των βυζαντινών και μεταβυζαντινών Εκκλησιών της, τις σπάνιες εικόνες και τοιχογραφίες της, τα μοναστήρια, τα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά προϊόντα και γενικά την αξιοθαύμαστη θρησκευτική της υποδομή που αποτελεί ένα μνημείο της Ορθοδοξίας αλλά και αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας παραδόσεως και κληρονομιάς.

Στην κατεύθυνση αυτή ως συνέχεια του Α´ Πανελλήνιου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στη Ζάκυνθο, το 2009, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας διοργανώνουν το B’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού με θέμα «Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας».

Ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο Συνέδριο και για τις δραστηριότητες αυτές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα: http://www.imkitrous.gr

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, το διήμερο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου-Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ενώ οι σύνεδροι θα φιλοξενηθούν και θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή, που συνεργάζονται με την Οργανωτική Επιτροπή.
Σαν τουριστική περιοχή η Πιερία έχει τις δυνατότητες να προσφέρει πολλά σε κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη αφενός λόγω του δικού της θρησκευτικού πλούτου όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μέσα από την μακραίωνη ιστορία της και αφετέρου από τα τουριστικά αξιοθέατα και ενδιαφέροντα στην άμεση και στην ευρύτερη περιοχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: