Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ΕΣΗΕΜ-Θ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι για τον δημοσιογραφικό κόσμο σταθερό σημείο αναφοράς στη σημασία που έχει το αγαθό της ελευθερίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Παράλληλα αποτελεί εξίσου σταθερή υπόμνηση του δημοσιογραφικού καθήκοντος να προστατεύονται η ελεύθερη έκφραση και η άσκηση κριτικής.

Η συγκυρία όχι μόνο δεν ευνοεί αλλά αντιθέτως δυσχεραίνει το δημοσιογραφικό έργο. Οι οικονομικές και οι εργασιακές συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται οι δημοσιογράφοι να ενημερώσουν, η υπονόμευση του ασφαλιστικού συστήματός τους και η γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα μπορούν να δυναμιτίσουν θεμελιώδεις αρχές της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση της ίδιας της δημοκρατίας.

Η συλλογική ανάγκη όμως υπαγορεύει να υπερασπιστούμε τις αρχές αυτές όσο πιο σθεναρά μπορούμε και να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε τους όρους που επιτρέπουν να φτάνει σε όλους ελεύθερη, αξιόπιστη και ποιοτική ενημέρωση.

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συντάσσεται με το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και του συνδικαλιστικού κινήματος στην προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα και να δικαιωθούν τα αιτήματα του κλάδου και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: