Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Εγκλημάτων 2016

Για άλλη μια χρονιά, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, θα τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Εγκλημάτων και Συγκρούσεων στην πόλη της Κατερίνης, μέσα από μια σειρά δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, αλλά και επίδειξης πρώτων βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας.unnamed-1
Παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να ποδηλατήσουν σε μια αυτοσχέδια Διαδρομή Κυκλοφοριακής Αγωγής, να γνωρίσουν σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να δώσουν χρώμα σε ποδηλατικά σκίτσα, να ενημερωθούν για το πώς να ποδηλατούν σωστά και με ασφάλεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα, ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από μέλη οικογενειών που έχουν θρηνήσει θύματα σε τροχαία σύγκρουση, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 31385 άτομα. Ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει παγκοσμίως την ημέρα αυτή, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των θυμάτων και πρωτίστως τη μνήμη τους. Κεντρικό μήνυμα της φετινής ημέρας μνήμης, « Χωρίς Δικαιοσύνη δε θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους».
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας επιλέγει φέτος σε συνεργασία με τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας να αναδείξουν την βαρύτητα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, τονίζοντας το κομμάτι της Κυκλοφοριακής Παιδείας, αλλά και του ορθού χειρισμού των θυμάτων σε τροχαίες συγκρούσεις.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε κι εσείς σε αυτή τη συμβολική μέρα.

Κυριακή 20/11/2016, Ώρα 11:00 – 14:00 – Πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: