Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια Κυριακή για την ποίηση του Γ. Θέμελη στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Γιώργου Θέμελη, του ποιητή, μεταφραστή και εκπαιδευτικού που συνέδεσε άρρηκτα το πολύπλευρο έργο και τον βίο του με τη Θεσσαλονίκη.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ υπενθυμίζει στο κοινό το ποιητικό έργο του Θέμελη αφιερώνοντας σε αυτό την Κυριακή 20 Νοεμβρίου μια διπλή ανάγνωση.

Ομάδα σπουδαστών του Εργαστηρίου «Παράθλαση» θα παρουσιάσει στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος), από τις 11.30 ως τις 12.30, το «Παιχνίδι με την ποίηση του Γιώργου Θέμελη», μια πρωτότυπη δραματοποίηση επιλεγμένων ποιημάτων με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μόνας Κιτσοπούλου.

Στη συνέχεια, φίλοι του έργου του Γιώργου Θέμελη θα διαβάσουν ποιήματά του, σε μια σκυταλοδρομία ανάγνωσης που θα διαρκέσει ως τις 14.00.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως αναγνώστες παρακαλούνται να συμπληρώσουν αυτή την ηλεκτρονική Φόρμα Συμμετοχής.

Στοιχεία για το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΜΕΛΗ: Δραματοποιούν, παίζουν, απαγγέλλουν οι μαθητές του β’ κύκλου σπουδών του εργαστηρίου «Παράθλαση» 2015-2016: Αριάδνη Αλεξίου, Μυρσίνη Ανδρεάδου, Λήδα Καραδέδου Ισουά, Στεφανία Κοσιντζή, Κατερίνα Κούρτογλου, Αδριανός Φριλίγγος, Ανατολή Φωτιάδου, Ιάσων Χατζηβασιλείου, Δέσποινα Χατζηεμμανούηλ, Νίκη Χριστοπούλου. Τραγουδούν: Κατερίνα Γανδά, Γιώργος Γκασνάκης, Κυριάκος Ξανθόπουλος, Αφροδίτη Τσακίρη, Χριστίνα Ριζίδου, Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ. Αφήγηση: Γιώργος Γκασνάκης. Παρακειμενικά σχόλια: Μαρία Ιατρού, επίκουρη καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας Α.Π.Θ. Κιθάρα – Διδασκαλία τραγουδιών: Κυριάκος Ξανθόπουλος. Σκηνοθετική επιμέλεια: Μόνα Κιτσοπούλου

«Η δραματοποίηση της ποίησης πρέπει να είναι η άμεση επαφή του σκηνοθέτη- δραματοποιού με τη βαθύτερη ουσία του ποιήματος. Με αυτόν τον τρόπο ο δραματοποιός δεν εικονογραφεί απλά το ποίημα, αλλά δημιουργεί, “με αρετή και τόλμη” ένα καινούργιο ποιητικό έργο που είναι εικόνα, λόγος, μουσική και, πάνω απ’ όλα, ελεύθερη θεατρική πράξη». ΜΟΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: