Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο π.Κοσμήτωρας, συγγραφέας και πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Μεταλληνός & ο μοναχός π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης στην Σχολή Γονέων

Σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Ο γνωστός στο Πανελλήνιο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Μεταλληνός και ο μοναχός π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης είναι οι επίσημοι ομιλητές και καλεσμένοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. Το θέμα της ομιλίας του π. Γεωργίου είναι «Όψεις της Προβληματικής του Οικουμενικού Διαλόγου» με αφορμή την Πανορθόδοξο Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί από την 16η – 27η Ιουνίου του 2016 στο Κολυμπάρι της Κρήτης και του π.Αρσενίου «Κριτική στα δημοσιευμένα κείμενα της Συνόδου».

Περισσότεροι από 400 Ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Κρήτη τον Ιούνιο για την Πανορθόδοξη Σύνοδο, την πρώτη μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών του 1053. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η παρουσία ως παρατηρητών εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των άλλων χριστιανικών ομολογιών. Αξίζει να σημειωθεί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου θα προηγηθούν δύο ειδικές συνεδριάσεις και ενδέχεται να χρειαστεί και ειδική Σύναξη των Προκαθημένων με στόχο την σύνταξη του μηνύματος που θα αποσταλεί σε όλους τους Ορθοδόξους και τους Χριστιανούς ανά τον κόσμο. Την εκδήλωση θα «ανοίξει» η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Φωτίου με έντεχνα τραγούδια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: