Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Μυθοπλασίες. Χρήση και πρόσληψη των Αρχαίων Μύθων από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα είναι ο τίτλος της νέας έκδοσης συλλογικού τόμου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έλλην, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».

Ο τόμος κυκλοφόρησε με αφορμή συνέδριο που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στις 28-31 Ιανουαρίου 2010 από το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ. Ένα συνέδριο/γόνιμη αφορμή για να ανανεωθεί η συζήτηση σχετικά με τη χρήση και την πρόσληψη των ελληνικών μύθων στον αρχαίο, τον βυζαντινό και τον νεοελληνικό κόσμο.

Το νέο βιβλίο επιμελήθηκαν ο Καθηγητής Στέφανος Ευθυμιάδης και ο Επίκουρος Καθηγητής Αντώνης Πετρίδης του προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Μέσα στις σελίδες του, καταγράφονται οι τύχες του μύθου χρονολογικά, σε διαφορετικές φάσεις της ελληνικής ιστορίας, από την κλασική και τη μετακλασική περίοδο στην ύστερη αρχαιότητα και το Βυζάντιο, καταλήγοντας στη σύγχρονη εποχή. Εκτός από διαχρονικές, οι προσεγγίσεις του τόμου είναι εξ ορισμού επίσης και πολυθεματικές, αφού κινούνται στο χώρο της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης και των πολιτισμικών σπουδών.

http://www.iwn.gr/product.asp?catid=17560

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: