Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ στο «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών»

Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 επισκέφθηκαν το «Κ.Η.Φ.Α.Α.» οι μαθητές της ‘Νοσηλευτικής Ειδικότητας’, του Τομέα Υγείας Πρόνοιας, του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, συνοδεία των καθηγητών τους κ. Παπαγεωργίου Α. και κ. Τζουρά Α. .Η ομάδα ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής κι ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις που αναπτύσσει το Κέντρο, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά σε κάποιες δράσεις του ημερήσιου προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα: πρόγραμμα εφημερίδας-ενημέρωση και  σχολιασμός της επικαιρότητας, προσανατολισμός σε χρόνο και χώρο, ομάδα Εργοθεραπείας, ομάδα Νοητικής Ενδυνάμωσης, προετοιμασία και σερβίρισμα πρωινού και ομάδα χορωδίας και χορού, όπου οι μαθητές τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τα μέλη.

Τέλος μοιράστηκε έντυπο υλικό της δομής, με οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση ατόμων που παρουσιάζουν διαταραχές μνήμης.

Οι εντυπώσεις τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, ήταν ιδιαίτερα θετικές, ώστε εκφράστηκε έντονα η επιθυμία να επαναληφθεί η επίσκεψη.

Το Κέντρο, στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου, λειτουργεί καθημερινά, εκτός Σαββάτου-Κυριακής και παρέχει: νευρολογική εκτίμηση, ψυχολογική προσέγγιση, νοσηλευτική φροντίδα και φύλαξη, κοινωνική στήριξη, εργοθεραπεία και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν για όλους.

(Δ/νση: 7ης Μεραρχίας 26   Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23510 46910. E-mail: anoia1@otenet.gr Πληροφορίες: Πετρίδου Χριστίνα).

            Φαρμάκης Αστέριος                                            Πετρίδου Χριστίνα

                   Διοικητής                                                         Προϊσταμένη

     Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης                   Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας

                                                                                    Ανοικών Ασθενών

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: