Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τη ματιά του ειδικού

Ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπακώστας, ομιλητής σε εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κοινού στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, την Κυριακή, στην 5η κατά σειρά εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.

Καλεσμένος αυτή την φορά (είχαν προηγηθεί αυτές των Κολινδρινών πανεπιστημιακών: κ. Ηλία Ελευθεροχωρινού, κ. Ειρήνης Καραμπούτα, κ. Κων. Μπιλιαδέρη και του κ. Ευάγ. Βουδριά) ήταν ο κ. Δημήτρης Κλ. Παπακώστας, Καθηγητής  του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του  Αλεξάνδρειου ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης. Το θέμα που ανέπτυξε ήταν « Ηλεκτρονική Τεχνολογία: Ιστορία, Εξελίξεις, Κίνδυνοι».

Ο ομιλητής αρχικά έκανε μια ανασκόπηση της ιστορίας του ηλεκτρισμού και της θεμελίωσης της ηλεκτρονικής από την αρχαιότητα μέχρι και τον 18ο αιώνα. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις σημαντικότερες ανακαλύψεις και τα πρώτα βήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής επιστήμης από το διπολικό τρανζίστορ και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα μέχρι τα σημερινά εύκαμπτα ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια  περιέγραψε η εξέλιξη των προσωπικών και φορητών υπολογιστών, του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων όπως επίσης και τους επιδραστικότερους ανθρωπους που ώθησαν την τεχνολογία. Από τις άμεσα αναμενόμενες μελλοντικές εφαρμογές, ιδιαίτερες πληροφορίες δόθηκαν για το διαδίκτυο των πραγμάτων, την τρισδιάστατη εκτύπωση και τα αυτόνομα οχήματα. Παράλληλα επισημάνθηκαν οι σημαντικοί κίνδυνοι όπως η διαχείριση ηλεκτρονικών σκουπιδιών, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια και ο κυβερνοεθισμός των ενηλίκων, των παιδιών και των εφήβων.

Η συμμετοχή του ακροατήριου με ερωτήσεις, τοποθετήσεις κ.λ.π, κατέδειξε το έκδηλο ενδιαφέρον που υπάρχει στο κοινό για τα παραπάνω θέματα, καθώς και την έντονη ευαισθησία που το διακατέχει, ειδικά στην ενασχόληση των νέων με την χρήση των υπολογιστών και το διαδίκτυο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσ/νικης με επικεφαλής τον πρόεδρό του, τοπικών υπηρεσιών και φορέων και πλήθος κόσμου.

Συντονιστής της εκδήλωσης, η οποία με μέριμνα τοπικού blog, μεταδόθηκε και ζωντανά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο διαδίκτυο, ήταν ο κ. Βασίλης Τραούδας.

Πηγή:eptanews.gr

Περισσότερα:

http://www.eptanews.gr/index.php/epikairotita/11261-me-ti-matia-tou-eidikoy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: