Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνοκυπριακή χορευτική συνάντηση στην Παραλία Κατερίνης

Ελληνοκυπριακή βραδιά με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια διοργανώνει η εφορεία διεθνούς φεστιβάλ παράδοσης της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στις 8:30 σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος της Παραλίας Κατερίνης ( δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής).DSC01086

Ε.Π.Μ. - Σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΠ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΗ εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ παράδοσης «Πιερίδων Μουσών» και εντάσσεται στο πρόγραμμα της 45ης επετείου των ζωντανών παραδόσεων του CIOFF ( διεθνές συμβούλιο των οργανώσεων φεστιβάλ λαογραφίας και λαϊκής τέχνης).

Επιπρόσθετα η Ελληνοκυπριακή χορευτική συνάντηση που υλοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης και με τη συνεργασία του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης και του μορφωτικού εξωραϊστικού συλλόγου Παραλίας, υποστηρίζει την 70η επέτειο του εορτασμού της UNESCO.

Στη βραδιά που δίκαια χαρακτηρίζεται ως η γιορτή του πολιτισμού, χορεύουν και τραγουδούν τα συγκροτήματα«Κίμων» Ξυλοτύμπου Κύπρου, «Ακριτών» Αλμωπίας, Μορφωτικού Εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Παραλίας και Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο Ελληνικό εθνικό τμήμα του CIOFF εκλεγμένο διοικητικό μέλος είναι και ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Σε ανοικτή πρόσκληση-κάλεσμα σε όλους τους Πιεριείς ο έφορος διεθνούς φεστιβάλ παράδοσης της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Ευάγγελος Γκούτζας, επισημαίνει: «Και φέτος πραγματοποιούμε τη θεσμοθετημένη χορευτική συνάντηση του διεθνούς φεστιβάλ παράδοσης «Πιερίδων Μουσών» με τη συμμετοχή Κυπριακού συγκροτήματος και αντίστοιχων της Αριδαίας και της Κατερίνης. Η βραδιά θα μας χαρίσει μουσική και χορό και θα μας ταξιδέψει στα μοναδικά μονοπάτια που ξέρει και προσφέρει ο πολιτισμός.

Ο Ευάγγελος Γκούτζας

Ο Ευάγγελος Γκούτζας

Το CIOFF του οποίου είμαστε ως Εστία τακτικό μέλος, είναι επίσημος εταίρος της UNESCO και λειτουργεί με χρέος τη διασφάλιση, προώθηση και διαιώνιση του παραδοσιακού πολιτισμού και της λαογραφίας. Ευχαριστώ τους συνδιοργανωτές, τους εθελοντές και τα συγκροτήματα καθώς και τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής μας για την ενεργό συμπαράσταση και υποστήριξη.Με χαρά και τιμή σας περιμένουμε όλους».

Την εφορεία διεθνούς φεστιβάλ παράδοσης «Πιερίδων Μουσών» πλαισιώνουν επίσης οι Δημήτριος Κωτίκας, Γεώργιος Δημόπουλος, Δημήτριος Πανανός, Νικόλαος Γραμμένος και Λεωνίδας Γραμμένος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: