Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων του 12ου «ΟLYMPUS MARATHON»

Η παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων του 12ου «ΟLYMPUS MARATHON» ήταν το θέμα της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν από κοινού ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Στέφανος Μπιτόπουλος, εκπροσωπώντας την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon, Aριστείδης Νίκας, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στο γραφείο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, στο δημαρχείο στο Λιτόχωρο.IMG_7599

Επτακόσιοι σαράντα έξι αθλητές, εκ των οποίων οι ενενήντα έξι είναι ξένοι αθλητές από 21 χώρες, θα συμμετάσχουν στο 12ο «ΟLYMPUS MARATHON» ,όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon, Aριστείδης Νίκας. Στην καίρια συμβολή των 350 εθελοντών για μια άρτια διεξαγωγή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon, διευκρινίζοντας ότι θα υποστηρίζουν τους αθλητές στους 12 σταθμούς που θα υπάρχουν, για τροφοδοσία και παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία για την ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος τα τελευταία χρόνια, που συντελέστηκε από τη διοργάνωση του «ΟLYMPUS MARATHON», υπογραμμίζοντας την ανάδειξη του Δίον και του Λιτοχώρου, που πλέον θεωρούνται από τους αθλητές –όπως υποστήριξε- μητροπόλεις του ορεινού τρεξίματος. Τέλος, ευχήθηκε, το χιόνι που υπάρχει ακόμη σε αρκετά σημεία της διαδρομής, να μην αποτελέσει τροχοπέδη στην πραγματοποίηση του αγώνα.

Για τη μηνύματα αντοχής και εθελοντισμού που πηγάζουν από το 12ο «ΟLYMPUS MARATHON» αλλά και για το συμβολισμό του αγώνα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Κώστας Δημόπουλος, τονίζοντας την ανάδειξη του Ολύμπου που επιτυγχάνεται μέσα από τη διεξαγωγή του και τη συμμετοχή των διεθνών αθλητών. Άλλωστε, ο κ. Δημόπουλος εξήρε το ρόλο των εθελοντών για την επιτυχή έκβαση του «ΟLYMPUS MARATHON» , εκφράζοντας τη στήριξη του Δήμου Δίου Ολύμπου μέσα από τη συνδιοργάνωση.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Στέφανος Μπιτόπουλος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του αθλητικού γεγονότος, που πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή του τόπου και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Παράλληλα, εκ μέρους της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, κ. Σοφίας Μαυρίδου, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε συμμετέχοντες και διοργανωτές, προσκαλώντας τους πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του 12ου Olympus Marathon αλλά και να στηρίξουν τους αθλητές και τη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων-Olympus Marathon 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ OM 2015

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015
18:00 – 20:00 Εγγραφές για Olympus Kids και Olympus Juniors
19:00 – 22:00 Εγγραφές αθλητών OM και «Ολύμπια Μονοπάτια-jankaea heldreichii»
20:30 – 21:00 Επίδειξη Παγκρατίου αθλήματος- jiu-jitsu και Okinawa
Karate από το σωματείο «Αλκή».
Παρουσίαση : Ιωάννα Καραλέξη
21:00-21:30 Επίδειξη judo από τους αθλητές του αθλητικού συλλόγου
«Μύτικας» Λιτοχώρου
Παρουσίαση:Τ. Φυσικόπουλος, Δ. Σωτηρόπουλος,
Κ. Προκόβας
21:30-22:15 Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου- παραδοσιακοί χοροί

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
7:30-8:30 Εγγραφές αθλητών Ολύμπια Μονοπάτια-jankaea edition
9:00 Εκκίνηση «Ολύμπια Μονοπάτια 2015-jankaea edition)
10:00 – 23:00 Εγγραφές αθλητών OM
12:30 Απονομές- «Ολύμπια Μονοπάτια-jankaea edition»
16:00 – 18:00 Εγγραφές για Olympus Kids και Olympus Juniors
19:00 Παιδικοί Αγώνες (Olympus Kids και Olympus junior)
19:00-22:00 Pasta Party αθλητών
20:30 Τεχνική ενημέρωση
21:00 Προβολή δράσεων ΟΜ, συλλόγων και φορέων.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015
4:30 – 5:20 Αναχωρήσεις λεωφορείων από το πάρκο Λιτοχώρου για τον
αρχαιολογικό χώρο του Δίου
6:05 Εκκίνηση
10:45 – 16:05 Τερματισμοί
11:00.- 18:00 Γεύμα αθλητών
17:00 – 18:00 Απονομές ΟΜ 2015
20:00Το «Φιόρο του Λεβάντε» του Γρ. Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Χρύσας Μπάρα

Παρουσίαση χορών Latin, Ευρωπαϊκών, Ελληνικών, Μοντέρνων και Μπαλέτο από το «Χοροθέατρο Ολύμπου» σε διδασκαλία Γιώργου Πίνου και Χρύσας Μπάρα.

Του τερματισμούς των αθλητών θα συνοδεύει η ομάδα αφρο-βραζιλιάνικων κρουστών «Paranaue».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο, στο δημοτικό πάρκο Λιτοχώρου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Olympus Marathon: http://www.olympus-marathon.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: